donderdag 26 februari 2015

Zantedeschia buiten

De calla kan temperaturen tot min tien graden Celcius overleven. De bloeitijd en de kleur van. Calla betekent mooi in het Grieks en . Het schutblad is van binnen geel en van buiten ligt er over het geel een groene waas.


Nadat de bladeren zijn afgestorven, moet de knol vorstvrij overwinteren.

De plant is ook geschikt voor een standplaats buiten. Zantedeschia aethiopica is ook geschikt als vijverplant. Plaats hierbij de plant niet direct in de volle.


Ook geschikt voor de volle grond in de tuin. Door de potten over te planten in standaard tuinaarde kunnen weelderige manden met de opvallende Calla . Zorg daarom voor ongeveer tot cm. Geliefde plant voor zowel binnen als buiten.

Inmiddels noemen we de plant. Je kunt ze dus binnen en buiten plaatsen. Tussen de zachte, groene, soms gespikkelde bladeren komen stelen omhoog met aan het einde schitterend gestylde schutbladeren. De meest eigenzinnige planten voor balkon en terras. Kamerplanten zijn levende stijlwonderen.


In duizenden sfeervariaties, allemaal met een heerlijk eigen karakter en uitstraling. Sommige kamerplanten zijn extra speciaal en kunnen óók verrassend naar buiten. De zantedeschia , bij velen ook bekend onder de naam Calla, is een sierlijke, tropische bloem die zowel binnen als buiten goed gekweekt kan worden. We hebben voor u prachtige kleuren geselecteer waar u een keuze uit kunt maken. Stel een Aflopende Directie in.


Consument enthousiast over potzantedeschia als tuinplant. Bron: Productschap Tuinbouw. Koeman Flowerbulbs geeft op deze pagina uitgebreide verzorgingstips om te zorgen dat u zo lang mogelijk plezier heeft van uw Callawortelstokken. Tijdens de zomermaanden in pot op het terras, maar definitief in de tuin planten kan ook.


De plant verdraagt echter geen strenge vorst, dus de wortelstok moet dan wel goed beschermd worden, met bijvoorbeeld een laag stro of bladeren. Bovengronds sterft de plant dan .

Voer vlak voor de bloei een gewas bespuiting uit met een insecticide bij aanwezigheid van tripsen of luizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts