donderdag 19 februari 2015

Pizza op bbq steen

Dat ziet er erg professioneel uit en is onwijs lekker, mits je het op de goede manier doet. Ik vertel je in dit artikel hoe je een pizzasteen op je barbecue gebruikt. Doe je dit precies zoals ik je vertel, dan smaakt jouw zelfbereide pizza.


Ideaal voor het bereiden van pizza , brood en koekjes. De geïntegreerde handvatten zorgen voor een stevige grip. Geschikt voor houtskool- en gasbarbecues en gebruik in magnetrons.

Gourmet BBQ System pizzasteen. Wanneer u een Master-Touch GBS barbecue heeft of wanneer u het speciale GBS grillrooster heeft . De échte BBQ pizza maken we zonder pizzasteen. In een aantal stappen maak je de perfecte BBQ pizza : Bereid je BBQ voor met zones. Dus een sectie waar je direct boven de kolen het pizzadeeg kunt grillen en een . Een veelgemaakte fout bij het bakken van een pizza op een pizzasteen is het veel te heet stoken van de steen.


Het resultaat is bijna gegarandeerd een zwartgeblakerde bodem terwijl de kaas niet eens gesmolten is. Het doel van een pizzasteen is niet zozeer om de pizza te bakken maar om de bodem snel . Vorig jaar heb ik de Weber barbecue voor jullie getest.

Ik had daarbij ook een pizzasteen ontvangen. En velen van jullie hadden verzocht om een review van de pizzasteen. Helaas was het er afgelopen zomer niet meer van gekomen, maar ik hou me aan mijn woord.


Als je een beetje BBQ gek bent is de pizzasteen een accessoire dat je al snel wilt aanschaffen. Een vers gebakken pizza is al zoveel lekkerder dan een diepvries pizza en als je hem bakt op de BBQ wordt het helemaal top! Op een BBQ met deksel kun je namelijk hoge temperaturen bereiken en in combinatie met een . Een pizzasteen , soms geleverd met een losse bakplaat erbij, is een steen van keramiek of een steen die is voorzien van een keramische laag waarin de warmte wordt opgeslagen.


En dat is precies wat je nodig hebt om de perfecte pizza te bakken. Qua topping kun je volop variëren. Voor de echte knapperige Italiaanse pizza moet de pizza in een heel hete oven gebakken worden. Het beste is natuurlijk de echte pizzaoven of steenoven.


Helaas is de pizzaoven behoorlijk prijzig, maar niet getreurd! Er is een goedkopere oplossing om een knapperige pizza te krijgen: met de pizzasteen ! In deze BBQvideo laten we zien hoe je dit heel eenvoudig kunt. De hitte van een hete barbecue is hiervoor namelijk zeer geschikt. Bedek de pizza met de dingen die je lekker . Voor de verandering de OTS warm gestookt op een volle brikettenstarter en vier dikke klompen eikenhout.


De eerste pizza was na minuten gecremeerd en daarom niet meer eetbaar. Op de volgende manier werd de pizza gebakken : Foto : Aansteken van de houtskool met .

Deze steen beviel prima. Dat kan niet alleen in de oven, maar ook op de barbecue. Met behulp van een pizzasteen creëer je een speciale pizzabakplaat. Een pizzasteen is gemaakt van materiaal zoals aardewerk of keramiek, en daardoor uitermate bestand tegen hoge temperaturen. Let er bij je keuze op of . Kies voor een speciale pizzasteen , deze geleidt de warmt ook goed maar is wel wat prijziger, of ga voor een geperforeerd bakblik die de warmte goed doorlaat, maar tegelijkertijd ook leuk betaalbaar is.


Als je een kant-en-klare pizza wil bakken op de barbecue is het verstandig om ondanks het stuk karton onder de pizza , . Op zoek naar het gebruik van een pizza steen kwam ik een hoop nuttige informatie tegen. Blijkbaar kun je prima een pizza bakken op een buitengril of barbecue. Ik moet zeggen dat ik onder de indruk was van wat ik vond. Hoe zorg je dat ie lukt? Maar hoe krijgen de professionals dat voor elkaar?


Gebruik je barbecue en een pizzasteen en trakteer jezelf net als de Italianen op een knapperige, zelfgemaakte pizza. Zelf pizza maken Pizza topping. Iedereen heeft zijn favoriete .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts