vrijdag 14 oktober 2016

Hoofdluis eitjes

Hoe herken je hoofdluizen ? Jeuk ontstaat vaak pas laat. In het begin wordt hoofdluis meestal niet opgemerkt. Dit komt omdat de jeuk pas 7-dagen na de eerste hoofdluisbesmetting wordt ervaren.


Op dit moment neemt het aantal luizen toe en zie je kinderen vaak op hun hoofd krabben.

Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Een neet is een eitje van een hoofdluis. Informatie over hoofdluis en hoe hoofdluisvrij te raken. Wat kan ik doen om hoofdluisvrij te blijven? Hoe verspreidt hoofdluis zich?


Neten verwijderen kan een hardnekkige klus zijn. De makkelijkste manier is met een netenkam en het gebruik van vingernagels. Alleen volwassen hoofdluizen kunnen eitjes leggen.

Hoofdluis kan kruipen en verspreidt snel. Uit deze eitjes komen weer nieuwe hoofdluizen. Zo zien ze er uit: Luis nog een. Het ei wordt tegen een haar (A) geplakt.


Een luis heeft zes pootjes, is bruin tot zwart, en een vrouwtje kan tot millimeter lang worden. Hoe ziet een hoofdluis eruit? De kleur van de luis hangt enigszins samen met de haarkleur. Jonge luizen zijn zilverachtig.


Ze zitten vast geklit aan de haren. De eitjes (neten) zijn ongeveer millimeter groot. Hij zoekt graag behaarde en warme plekjes op zoals achter de oren, in de nek of onder een pony.


De hoofdluis is een parasiet: het beestje leeft van mensenbloed. Volwassen luizen leggen een achttal eitjes per dag. Deze neten bevatten de larve waaruit een nieuwe luis zich zal ontwikkelen. Neten zijn ongeveer zo groot als een speldenkop.


Je vindt ze op ongeveer drie millimeter van de hoofdhuid.

De parelachtige, witte lege omhulsels die in het haar achterblijven, zijn oude neten. De luizen voeden zich met bloed dat ze opzuigen uit de hoofdhuid. Daarbij maakt luizenspeeksel het bloed dunner. De wondjes en het luizenspeeksel in de wondjes geven jeuk.


Niet iedereen met hoofdluis krijgt jeuk. Luizen leggen eitjes die ze vastplakken aan de haren, vlak bij de huid. In onze webshop vind u voordelige Luizenzakken, Luizenkammen, Luizenspray, Luizenshampoo, Luizencapes, etc.


Alleen als een hoofdluis zich net heeft volgezogen met bloe is hij roodbruin van kleur. In die ene maand tijd kan een luis ongeveer 2eitjes (neten) leggen waar vervolgens weer nieuwe luizen uitkomen. Het is dus belangrijk om bij een . Als je alleen de neten uit het haar van de persoon in kwestie verwijdert, zal dit geen verschil maken als de volwassen luizen zich nog steeds voort kunnen planten. De volwassen luizen zullen namelijk eitjes blijven leggen in het haar van de . Het vervelendste van de hoofdluis is dat ze haar eitjes (“neten”) tegen het oppervlak van je hoofdharen vastplakt. Zodoende kan er een heuse luizenplaag op je hoofd ontstaan.


Bovendien lopen hoofdluizen over op andere mensen. Vooral kleine kinderen krijgen makkelijk hoofdluis omdat ze dicht op elkaar zitten. Een hoofdluis kan niet springen of vliegen, maar loopt vrij snel. Ze krijgen meestal jeuk en gaan dan krabben. Daardoor ontstaan kleine wondjes op het hoof die ontstoken kunnen raken.


Je kunt van hoofdluis afkomen door iedereen gelijktijdig, grondig te behandelen tegen luizen en neten, de eitjes van . De neten zijn namelijk moeilijk te verwijderen en het duurt tot dagen voordat uit de neet een hoofdluis komt. De jonge hoofdluis kun je wel gemakkelijk verwijderen, dus als je twee weken lang dagelijks kamt verwijder je alle hoofdluizen voordat ze nieuwe eitjes kunnen leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts