vrijdag 28 oktober 2016

Forsythia verplaatsen

Tuinforum onderwerp: verplaatsen forsythia. Bekijk alle reacties via groeninfo. Hallo,Onze tuin moet enkele meters verkleind worden. We hebben de haag uitgedaan en gaan nu een paar meters naar binnen een schutting zetten.


Forsythia of het Chinees klokje zorgt voor lentesfeer in de tuin. Een forsythia fleurt met zijn zonnige gele bloemen menig voorjaartuintje op.

Wil je hem mooi compact houden, snoei de takken dan na de bloei een stukje terug. De forsythia wordt door sommige mensen een beetje verguis omdat hij zo vaak wordt aangeplant. Maar deze heester verrast ons al vroeg in het seizoen met zijn.


Dit geldt in het algemeen voor alle bladverliezende struiken en ook voor de Forsythia. Zodra al het blad gevallen is, kun je hem het beste overzetten, dan is de plant in rust. Oktober-november is de beste tijd.


Het is wel mogelijk om hem na de bloei te verplaatsen , maar de kans bestaat dat, doordat de . Voor een heester gelden dezelfde tips als bij het verplanten van bomen.

Snel groeiende soorten kun je vrij drastisch terugsnoeien. Alleen oud hout, dode takken en teveel twijgen kun je bij deze voorjaarsbloeiers wel weer in het voorjaar eruit halen. Ze zien er dan mooier uit en bloeien toch.


Bomen die hun blad verliezen, snoeien we het liefst in het voorjaar voor . Links door de seringen zie je de eerste bak. Gewone es - De Bomenstichting. Op het hele noordelijk halfrond groeien soorten essen.


Het zachte boveneind wordt verwijderd en de rest van de scheut wordt verdeeld in stukken van ongeveer 20 . Je moet veel vlot bedraden want verhoute takken breken. De takken zijn hol, en wonden groeien nauwelijks dicht. Dus belangrijk om op tijd te vormen en snoeien.


Kruis dit vakje aan om zelf op de hoogte gebracht . Planten in potten hebben het voordeel dat ze te verplaatsen zijn zodat ze gemakkelijk ondergebracht kunnen worden in hun winterkwartier. Handig is het gebruik van een dubbele pot. Algemene omschrijving Deze heester heeft vooral sierwaarde door de heldergele bloemen die in het voorjaar verschijnen. Het is een van de meest gekende voorjaarsbloeiende heesters.


Aangeboden: zeer veel verschillende soorten heesters. Wordt in onze tuin te groot.

Kun je een druif verplaatsen cq verplanten? Een druif verplaatsen kan prima als je het maar op de juiste manier doet. In dit artikel over de forsythia of chinees klokje informatie over de grondsoort, planten, snoeien, onderhoud en vermeerderen van deze prachtige gele heester.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts