donderdag 20 oktober 2016

Gasslang vervangen camping

Gasslang in je caravan of camper. Enig idee hoe oud die is? Of bij welke leeftijd je ze moet vervangen ? Wanneer moet een gasslang worden vervangen en wanneer een drukregelaar?


Er is wettelijk niets over geregeld. Het ANWB-advies is om oranje propaanslangen elke vier à vijf jaar te vervangen en de zwarte butaanslangen elke twee jaar. Tussentijds moet je wel regelmatig controleren op beschadigingen en scheurtjes. Als het echt niet lukt controleer dan de slang diameter (inwendig).


Het hoort wel een beetje stroef te gaan hoor. D4D met een Adria 502LH. Berichten: 125: Geregistreerd: . IpqkqH8I Vergelijkbaar nov. Geüpload door timmerman koos Om de paar jaar ben je verplicht om de gasslang te vernieuwen. Dan is het altijd belangrijk om te kijken welke maat je nodig hebt.


Obelink heeft hiervoor altijd een passende gasslang voor, . Gebruik dus altijd een goedgekeurde gasslang voor uw eigen veiligheid en vervang de slangen ook tijdig. Dit zijn absoluut geen zaken waar je op moet besparen. Gebruik de zwarte gasslangen voor butaangas nooit langer dan jaar.


Vervang de oranje gasslang bedoeld voor propaangas . De gasslang vervangen na twee jaar gebruik, adviseren de spuitgasten sinds jaar en dag in officiële stukken naar ondermeer gemeentebesturen. En aan die officiële stukken hangt dan vaak de vergunning voor een camping , de kermis of een buurtfeest vast. Maar hoe komt de brandweer nou aan die twee . Controleer tussentijds wel geregeld op beschadigingen en scheurtjes.


Afgelopen winter heb ik een koelkasje en een tweepits gasstel gekregen. In de campingartikelenzaak heb ik een stuk nieuwe slang gekocht maar nu zag ik dat het een propaangasslang (oranje) is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts