vrijdag 14 oktober 2016

Vlinderstruik toppen

De vlinderstruik is een snelle groeier en maakt lange scheuten. Knip begin juni de toppen uit deze scheuten. Dit is een goed moment om de toppen uit de struik te knippen.


Op deze manier stop je de groei in de hoogte en zal de vlinderstruik zich beter gaan vertakken. Stuiken: vlinderstruik of de Buddleia vlinderstruiken buddleia snoeien buddleja davidii snoei herfstsering vlinders lokken planten verplanten.

Het vermeerderen van de vlinderstruik gaat door middel van stekken of zaaien. De struik produceert veel zaa maar de planten die hieruit groeien lijken zelden op de moederplant. Stekken is eenvoudig en geeft wel identieke jonge planten. Steek de toppen van afgeknipte takken (na de snoei) in het voorjaar in vochtige . Leer hoe jij je bomen of planten kunt snoeien op de juiste. Beknopte en handige video.


Hiermee kan je gemakkelijk zelf aan de slag. Om het nog eenvoudiger te.

Het Online Warenhuis voor al uw Tuin. Je kunt aan het begin van juni de toppen uit de scheuten halen. Hierdoor krijg je een stevige vlinderstruik. Hij zal ook met meer scheuten vertakken en aan het einde van iedere tak gaan bloeien. Dit zorgt er wel voor dat de vlinderstruik wat . U kunt het beste het volgende schema aanhouden.


Snoei in maart de Vlinderstruik tot ongeveer dertig centimeter boven de grond (wees niet bang om flink te snoeien, de Vlinderstruik kan daar prima tegen). Knip in juni de toppen van de nieuwe scheuten. Daardoor vertakt de Vlinderstruik zich en komen er meer scheuten.


Door de vlinderstruik te snoeien, verjong je de struik en blijft hij goed bloeien. Als je de vlinderstruik niet snoeit, veroudert hij snel. Hij bloeit dan minder en wordt kaal binnenin. Juni - Wil je een compacte vlinderstruik met veel bloei? Haal dan in de maand juni ook nog de toppen uit de struik.


Doordat de takken korter zijn, lijkt de Buddleja een stuk voller en uitbundiger te bloeien. Ook zal de plant meer vertakkingen aanmaken.

Een Vlinderstruik snoeien, hoe kun je dat het beste doen? Deze video laat duidelijk zien hoe het moet. Door in juni de toppen uit de scheuten te halen, zorg je ervoor dat de vlinderstruik wat kleiner blijft. De plant blijft ook kleiner en krijgt dan nog meer bloemen!


Gemiddeld wordt een vlinderstruik al gauw tot meter hoog. Wanneer je de struik regelmatig snoeit, zal de struik ongeveer meter hoog worden. Echter zorgt het snoeien wel voor een mooiere bloei. Groeit in de nazomer: van juli tot eind oktober.


Uitgebloeide bloemen kan je wegknippen. Na een paar weken groeien nieuwe terug. Geef de struik in het voorjaar wat extra voeding. Juni: knip de toppen de nieuwe jonge takken.


Een vlinderstruik kan getopt worden. U knipt hiervoor begin juni de toppen uit de scheuten. Hij blijft wel lager dan wanneer u dit niet doet. Normaal gesproken worden vlinderstruiken ongeveer 2. Indien u de struik topt . Als je gesnoeid hebt is het wachten tot de struik weer uitloopt. De struik maakt vaak lange scheuten en om een mooie volle struik te krijgen moet je ook nu weer snoeien.


Knip zo ongeveer begin juni de toppen uit de scheuten en je zult zien dat er juist vele zijtakken met bloemen ontstaan. Maar toppen is inderdaad iets anders dan een klein stronkje overhouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts