vrijdag 14 oktober 2016

Primula vulgaris verzorging

Verzorging van de Primula. Het grote verschil tussen de Primula obconica en de Primula vulgaris is dat de laatste niet geschikt is voor in huis. Haal in het seizoen de uitgebloeide bloemen regelmatig weg om de bloeiperiode te verlengen. Verplanten Na enkele jaren zullen de planten niet meer weelderig bloeien. Dan moet je ze opnemen en delen.


Ook planten die te dicht op elkaar staan, worden in de herfst verplant.

Je kunt in de wintermaanden wat losse, onkruidvrije tuinaarde over de planten strooien. Staat de plant in een pot, giet het water dat in de pot blijft staan . In grote groepen aanplanten geeft het mooiste effect. De plant komt soms nog in het wild voor.


Op een goede standplaats zaait deze sleutelbloem zich overigens gemakkelijk uit. Zie ook Stengelloze sleutelbloem ( Primula vulgaris ), de inheemse wilde vorm waaruit de gekleurde tuincultivars en -hybriden ontstaan zijn. In lente en najaar licht mulchen , maar vaak moeilijk bij de kleinere soorten.


In de lente een basisbemesting.

Laat de bloeiwijzen zitten tot het . Alle bloemen blijven in leven, behalve de primula. Lees alle verzorgingstips en kenmerken voor Primula. Ons eigenste citroengele sleutelbloemen heten met hun wetenschappelijke naam P. Deze drie soorten zijn heel geschikt voor verwildering. Je hebt er dan lang plezier van.


Herkomst De Sleutelbloem ( Primula ) is een soort die veel voorkomt in de bergstreken van Europa en gematigde delen van Azië. Kenmerken en verzorging. De Primula kan na de bloei buiten . Het zijn ideale plantjes voor schaduwrijke plaatsen.


Koop nu de Sleutelbloem ( Primula vulgaris ) v. De nederlandse naam is Stengelloze sleutelbloem, familie van de Primulaceae. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr.


Met achtergrondinfo en praktische verzorgingstips informeren we de groenliefhebber en motiveren we hem om meer groen in huis te halen. Groen brengt niet alleen. In maart, april en mei verschijnen er vele, kleine lichtgele bloemetjes met een felgeel hartje tussen de frisgroene blaadjes.


In volle bloei wordt de Primula vulgaris max.

De primula vulgaris , dat echte voorjaarsplantje, u ongetwijfeld wel beken is eigenlijk niet geschikt voor in huis: het heeft het daar veel te warm. Maar de primula obconica doet het wel goed in uw kamer. Vroeger werd deze soort (en nu soms nog wel) Primula acaulis genoem maar de juiste naam is nu Primula vulgaris.


De kweekvormen worden nog wel. De groene bladeren van deze stengelloze sleutelbloemen zijn opvallend sterk en kreukelig gerimpeld. De bladvorm is langwerpig eirond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts