dinsdag 25 oktober 2016

Camelia bloeit niet

Wat kan hij doen om hem weer in bloei proberen te krijgen? Tuinforum onderwerp: camellia bloeit niet. Bekijk alle reacties via groeninfo. Deze winter bloeiende plant bloeit van februari tot mei met rode, roze of witte bloemen en is goed als kuipplant te houden.


Als de plant in deze periode te droog staat, kan een tekort aan water ertoe leiden dat de bloemknoppen in het voorjaar wel eens afvallen.

Camelia laat knoppen vallen. Echter de camelia is ijzersterk en gaat zo maar niet doo alleen hij bloeit niet of nauwelijks meer, laat veel knoppen vallen, . Bloei Van de herfstbloeiende cultivars en de . De juiste plek is belangrijk voor de camelia. De plant wordt kort samengevat, een beetje zielig.


Zoek een plek in de halfschaduw, in humusrijke, lichtzure grond en niet kalkrijk of te nat. En een plantgat met veel compost en turf is ideaal. Niet beregenen met leidingwater, gebruik liever regenwater uit de regenton.

In de nazomer niet meer extra water geven. Extra bemesten met patentkali en evt ijzer (spijkers) toevoegen aan de grond. Snoeien na de bloei alleen wanneer het echt nodig is. Doe er een grotere pot omheen, nadat de wortels iets los gemaakt zijn. Aanvullen met goede grond.


Het is mogelijk dat u een jaar bloei kwijt . Staat je camelia in bloei ? Schud er dan elke dag eens aan. Dan vallen de bruine, verwelkte bloemen af en ontsieren ze niet langer de plant. Zorg dat je camelia nooit uitdroogt. Geef geen mest en zo weinig mogelijk water tussen mei en september, dat verstoort de knopvorming. Een camelia snoeien is niet nodig.


Het aantal kruisingen is haast niet meer bij te houden. Het grootste deel bloeit in het vroege voorjaar, enkele in het najaar. De prachtige bloemen kleuren zich roo . Roze camelia tegen trellis.

Zeker niet doen: op een plaats in de winterse ochtendzon zetten. De camelia hoeft niet vaak verpot te worden, je kunt de plant beter jaarlijks de bovengrond verversen met humus of de. Wonderful bush, Prachtige struik voor de tuin. De tuinplant houdt niet van koude wind en kan vorstschade oplopen bij aanhoudende matige of strenge vorst. De grond mag niet uitdrogen maar mag ook zeker niet te nat (luchtig en ontwaterend) zijn, de grond moet ook voldoende humus bevatten en zuur zijn (geen kalk).


Vergeling en bruine bladranden kan wijzen op een te kalkrijke grond waardoor de plant niet. Beste, dat een camelia niet bloeit , komt bijna altijd omdat de kluit een tijd te droog is geweest. In de zomer worden al de bloemknoppen voor het volgende jaar gevormd. Koop of Verkoop camelia op Marktplaats. Maar moet het gebeuren, doe het dan onmiddellijk na de bloei.


Dat is ook het moment om eventueel bij te mesten. Vooral de groeipiek in het vroege voorjaar is belangrijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts