dinsdag 18 oktober 2016

Calathea giftig voor katten

Is mijn plant giftig voor mijn kat of hond? Staat jouw plant er niet tussen of heb je nog een vraag? Neem gerust even contact met ons op. Het is helaas niet zo dat honden en katten altijd instinctief weten welke planten eetbaar zijn en bij welke ze uit de buurt moeten blijven. De calathea crocata is de enige variant die bloem draagt.


Katten zijn echte vleeseters.

Toch zijn veel poezen ook dol op een groen hapje. Maar lang niet alle planten en groenten zijn veilig voor je kat, sommigen zijn zelfs ronduit giftig. Welke planten moet je mijden, met welke groenten moet je oppassen en wat zijn gezonde alternatieven? Veel planten zijn giftig , maar gelukkig zijn er ook planten waar je kat wel naar hartelust aan kan knagen.


Calathea insignis, Calathea insignis, Marantaceae. Callistemon bradyandrus. Giftige kamerplanten – huisdieren. Gras eten is voor katten niet ongezon het zorgt dat eventuele opgelikte haren middels haarballen weer naar buiten kunnen komen.


Als katten zich misselijk voelen zullen ze grassoorten opzoeken om zo het braken te stimuleren.

Daarom is het zelfs raadzaam om voor katten een polletje . Niet giftige kamerplanten kopen bij 123kamerplanten! Zelden is de dood het gevolg, al zijn er enkele gevallen bekend waarbij katten overleden zijn na het bijten in de Dieffenbachia. Voor katten giftige planten.


Kamerplanten: Agave (Agavaceae) GIF: Gehele plant. SYMPTOMEN: Ernstige maag-darmontsteking, heftige krampen. Amaryllis ( Hippesastrum) GIF: Gehele plant. Dit is begrijpelijk aangezien de gevaren van verkeersongevallen op zowel het platteland als in de stad aanzienlijk zijn. Maar ook binnenhuis kan het leven gevaarlijk zijn.


Planten komen bijna in elk vertrek van het huis voor. Maar als je een kat hebt dan kan een mooie plant een dodelijke vijand worden. Op de giflijst hieronder staan kamer- en tuinplanten die zijn schadelijk voor een kat.


Als je kat van deze plant gegeten heeft, bijvoorbeeld de blaadjes . Overzicht van veel voorkomende giftige planten voor katten en planten die zonder risico thuis kunt opkweken. Maar bij gebrek aan ( katten )gras – of omdat een kat ook weleens iets anders wil – kan je huisdier aan ander groen gaan knabbelen. Je houdt van huisdieren en van planten? Pas dan op voor giftige kamerplanten! Gelukkig loop je met deze exemplaren geen risico.


Onderstaande lijst bevat een selectie van kamer-en tuinplanten die weinig of niet giftig zijn.

De lijst kan nuttig zijn bij het aanleggen van tuinen. Nu weet ik dat er planten zijn, die voor katten giftig zijn, dus die zetten we niet neer. Weet zo niet welke planten,.


Mijn vraag: hebben jullie goede ervaringen met bepaalde planten, die dus niet giftig zijn voor katten én waar ze niet van eten ? Zo ook met lelie achtige soorten: lelies, die grote bloemen met stuifmeel, zijn giftig maar graslelies, de makkelijke kamerplanten, niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts