donderdag 14 april 2016

Olifantenpoot plant

Deze robuuste stam en verdikking bij de knolvormige voet lijkt op een olifantenpoot. In het buitenland staat de plant bekend als Pony Tail. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding.


Een ideale kamerplant om te kopen wanneer je weinig tijd hebt voor de verzorging. Het is een makkelijke plant om te verzorgen die ruimte geeft voor foutjes.

Enige tijd later begonnen de bladeren te verdrogen en nu heb ik een kale stam over. Waarschijnlijk zijn de haarwortels bij het verpotten beschadigd. Plantendokter: wie weet raad. Meer resultaten van palmvrienden.


De krullen zijn al wat langer en dansen sierlijk in de lucht. De plant waarvan de poot lijkt . Pokon Powerspray Palmen en Groene planten. Dat komt omdat de plant water in de stam opslaat.

Dat is wat lastiger inschatten. Diameter pot is ongeveer 55cm en hoogte plant is ongeveer 65cm ik doe hem weg omdat ik er teveel heb. De olifantspoot is ook wel bekend als olifantenpoot. Begieten met mate, nooit teveel. De grond mag tussen gietbeurten drogen.


Tijdens de rustperiode zelfs nog minder begieten. Eventuele bruine bladpunten mogen afgeknipt worden. Je houdt van huisdieren en van planten ? Pas dan op voor giftige kamerplanten! Gelukkig loop je met deze exemplaren geen risico.


Wanneer de plant ouder wordt gaat de stam groeien, nadat de knol eronder is uitgezet. Opslag van water voor de plant vindt plaats in de knol. Een zeer populaire, decoratieve kamerplant, die zeer oud kan worden. De rozet met smal, lang, donkergroen blad wordt in de loop der jaren ondersteund door een dikke stam, die een beetje scheef groeit en daardoor net een olifantenpoot lijkt!


In de natuur houdt de stam een jaar lang vocht vast! Bij thuiskomst direct verpot en flink water gegeven, waarschijnlijk teveel? Beaucarnea recurvata jonge plant Bron: IRaS.

Nu twee maanden later lijkt mijn plant de moed op te geven en laat de plant zijn bladeren hangen, en is de knop waar de bladen uitkomen . Build a pyramid planter for your strawberries. Each hole in the concrete block will hold more than enough soil for a strawberry plant. Once the plants grow in you will have a nice strawberry terrace effect.


Studio, studentenkamer of appartement: deze planten passen altijd. Advertisement - Continue Reading Below. Omdat we blijkbaar dol zijn op het vernoemen naar lichaamsdelen van .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts