vrijdag 15 april 2016

Phlomis russeliana onderhoud

Phlomis russeliana heeft geen speciale aandacht nodig. Van Phlomis zijn drie soorten van belang voor onze tuin. Er zijn geel en roze bloeiende soorten. In dit artikel uit de serie tuinplanten alles over de in het voorjaar prachtig in etages geel bloeiende vaste plant Brandkruid of Etagebloem, Phlomis.


Een mooie borderplant met een opvallende groeiwijze.

De lipbloemen staan in kransen rond de vierkante stengels. Lees verder over de eigenschappen en verzorging. Bloeitijd: juli-september. Standplaats: half schaduw. Aantal planten per m2: stuks.


Wat veel mensen niet weten is dat deze Phlomis een zeer goede bodembedekker . In de droge maqui van Zuid-Europa en Klein-AziĆ« moet de plant de strijd aanbinden met veel struikachtige belagers.

Drie soorten zijn van belang voor de tuin. Het is een plant die uitstekend geschikt is voor droge grond. De zaaddozen zijn in herfst en winter een bekoring.


Indien u niet meteen de juiste fiche vindt, kan u ook uitgebreid zoeken. Plantensoort: vaste plant. Zuurtegraad: neutraal, kalkrijk. Terugknippen na de winter.


Phlomis staat het beste in de volle zon, maar wel een beetje beschut. De bodem moet niet te nat zijn. Afdekken met coniferen takken of speciaal gaas is dan een goede oplossing. De nederlandse naam is Brandkrui familie van de Lamiaceae.


De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. De bladeren zijn groen en ongeveer cm. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr.


Een bijzondere kleurencombinatie!

Anders dan de naam doet vermoeden, heeft dit brandkruid gelukkig geen irriterende haren. De grote witte bloemen verschijnen in groten getale en veranderen uw tuinperk in een bloeiend bloemenbed. Gemakkelijk in het onderhoud en kan droogte verdragen.


Iberis Hybrid Masterpiece) Art.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts