vrijdag 8 april 2016

Vlierbloesemthee gezond

Vlierbloesem is gezond ! De vlier is een plant die al vele eeuwen gebruikt wordt als een soort geneeskrachtig kruid. Niet alleen de bessen van de plant kun je gebruiken om diverse. Spring naar Uitwendige toepassing vlierbloesem - De samentrekkende werking en de ontstekingswerende eigenschappen zijn samen met de verzachtende eigenschappen goed voor enkele uitwendige toepassingen van vlierbloesem.


Je kunt zowel de vlierbloesem als de bes eten. Elke lente opnieuw is het weer een bijzonder moment: de eerste keer dat jaar de geur van vlierbloesem opsnuiven.

Je kan het met niets vergelijken. Bedwelmend alleszins… En zeker zalig! De eeen vindt vlierbloesem lekker ruiken, de ander vindt het stinken, je moet er hoe dan ook even aan wennen.


In feite wasemt de vlier een beetje een. De gewone vlier behoort tot de oudste en meest favoriete geneeskrachtige planten. Ook in de mythologie speelt de plant een grote rol. Het is weer vlierbloesemtijd!


Volgens de Germanen woonde in de vlier de beschermende huisgodin Vrouw Holle of Holda. Zij beschermde de mensen en .

Van de vlier ( Sambucus nigra) kan je zowel de bloemen als de besjes eten maar de bloemen bloeien in de zomer terwijl de besjes juist nu rijp zijn. Heel gezond , maar pas op: je moet . Het recept was simpel, thee met een flinke lepel honing, veel citroensap en een scheut rum. Mijn moeder zei dan altijd: zo heet mogelijk opdrinken en direct erna naar bed! Erg vies vond ik het maar het werkte wel.


Hetzelfde gevoel krijg ik als ik dit drink. Het zal vast gezond zijn maar ik vind het echt niet lekker. Gezonde zachte vlierbloesemthee. Geniet van deze mooie gedroogde vlierbloesems in een lekkere thee.


Heb je hier ooit al van gehoord? Hypocrates roemde vlier als remedie tegen bijna alle kwalen en vlierbessensiroop of vlierbloesemthee ontbraken vroeger in geen enkele huisapotheek. In de nazomer kun je van vlierbessen een heerlijke, gezonde jam maken. Daardoor is een thee van vlierbloesem een probaat middel bij verkoudhei koorts en.


Ga eens op pad om vlierbloesem te vinden en pluk ze. Zoek de bloemetjes uit waar veel stuifmeel in zit. De takjes kunnen bitter smaken, daarom kan je de bloemetjes van de takjes wrijven.


Schud de bloesem uit en doe het dan in een pan. De verhouding is 1gram bloemen op .

Meng deel vlierbloesem met deel lindebloesem en een beetje tijm. Neem hiervan eetlepel en overgiet met heet water. Tien minuten afgedekt laten trekken en zeven. Je mag best enkele kopjes per . Verder geldt altijd: gebruik alleen kruiden als je voor het overige gezond bent, en pas de dosering aan op je eigen lichaam (ben je groot, klein, gevoelig, etc.).


En ook hier weer veel misverstanden. Is thee stimuleren bij het afvallen? Een vraag die wellicht niet alleen interessant is voor de vaste theedrinkers! Cure4Life geeft advies over gezonde thee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts