donderdag 7 april 2016

Studio opstelling witte achtergrond

Hoe zorg je ervoor dat je achtergrond op de foto in de studio ook gewoon echt wit is bij het maken van de foto? Waar je een witte achtergrond in de studio kunt maken door er extra licht op te laten vallen, is het principe van een zwarte achtergrond precies omgekeerd. Om een zwarte achtergrond te krijgen moet je er juist voor zorgen dat er geen licht op valt.


Bij een witte achtergrond tracht men. Met deze opstelling verkrijg je een zeer egale achtergrond belichting, doordat het licht gedeeltelijk weerkaatst op het 2de achtergrond doek.

Voor veel hobbyfotografen is een fotostudio onbekend terrein, waardoor ze zich nooit aan studiofotografie wagen. Een achtergrond hoeft niet altijd egaal wit of zwart te zijn. Ik veronderstel dat je in een studio (otje) werkt. Ik zou er toch iets aan toevoegen. De achtergrond inderdaad heel fel belichten maar het licht meten op je onderwerp.


Daar je camera op instellen (volledig manueel) en probeer eens de witbalans van je camera op flits te zetten. Zou het kunnen dat er nog .

Bij de ingebouwde flitser in de camera krijgen mensen vaak een sterk wit en spiegelend voorhoof zoals bij de man hiernaast. Speel met je achtergrond. Dat je in een studio werkt betekent niet dat je per se met een witte achtergrond moet werken. Het lijkt alsof hij net . Die rollen zijn er echter ook in andere kleuren, waar je ook leuk . De App FiLMiC Pro maakt het.


Met of meerdere achtergrondflitsers kunt u een witte achtergrond extra wit maken en eventuele schaduwen opheffen. De hoeveelheid licht en het aantal achtergrondflitsers hangt af van de grootte van de achtergrond. U kunt ook een geleidelijke lichtbundel op de achtergrond werpen, bijvoorbeeld met een conische snoot . Standaard Studio opstelling. Aangezien dit forum volgens mij flink wat kennis in huis heeft heb ik een vraag.


Ik fotografeer veel, heb sinds kort mijn eigen studio met ook extra lampen. Een set van 2watt die ik gebruik om de achtergrond ( wit ) op te lichten. En een set van 3watt.


Ik heb voldoende licht nu . Fijn voor beginnend fotograaf die bv.

Een reeks producten wil fotograferen. Zo goed als nieuw Ophalen. XL Achtergrond doek 6x . Verschillende fotorollen alles in koop. Van 3m breed ttot 1m breed. Met studioverlichting doen we niets anders dan nabootsen van het zonlicht.


Als er dus zonlicht beschikbaar is, kun je dat net zo goed gebruiken. Wil je op licht kunnen rekenen, dan moet je het kopen. Ik krijg de achtergrond niet wit , ja. Wat je ook kiest, zorg voor een helder witte achtergrond.


Bij het gebruik van studioflitsers heb je niet voldoende aan de lichtmeter in je camera. Studiofotografie brengt vele voordelen met zich mee, maar als hobbyfotograaf beschik je niet altijd over een echte fotostudio. Een voordeel van een witte achtergrond is dat je de illusie wekt dat de ruimte oneindig lijkt op de foto. Pas de studio - opstelling hier dan op aan voor voldoende lichtinval. Allerlei tips en de opstelling van de verlichting om een geslaagde portretfoto te kunnen maken.


Opmerking: In dit voorbeeld is een wit reflectiescherm gebruikt. Om warmere huidtinten te. Bij vóórlicht krijgen we last van schaduw op de achtergrond , zoals vooral bij lichtere achtergronden goed te zien zal zijn.


Wegens niet gebruik verkopen we deze opstelling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts