vrijdag 22 april 2016

Vijver metselen waterdicht

Wilt u een vijver laten metselen van betonblokken of kalkzandsteen? Lees hier alles over de kosten en het waterdicht maken van de gemetselde vijver. Ik wil een vijver metselen en waterdicht maken met mortel.


Ook repareren of egaliseren behoort tot de mogelijkheden. Het product is met water aan te maken en met een troffel of spaan glad af te werken.

De snelle uitharding maakt het . Bereken afhankelijk van het gebruikte baksteenformaat en de afmetingen van het muurtje hoeveel snelbouwstenen je nodig hebt. Per vierkante meter metselwerk , gebruik je gemiddeld 20l mortel. Bereid je de mortel zelf, meng dan deel cement met delen zand voor gewoon metselwerk. Voor waterdicht metselwerk kan . Deze nieuwbouw vijver in Uden werd in twee dagen helemaal waterdicht gemaakt.


Het metselen van een vijver is niet moeilijk. HalloBestaat er een product voor gecementeerde vijvers waterdicht te maken.

Bekijk hier hoe eenvoudig het is. De vijver verliest water. Een nieuwe manier om vijvers waterdicht te maken is Koicoating. Betonnen of gemetselde vijvers worden perfect afgedicht. Koicoating is een vloeibare coating zonder oplosmiddelen dat in lagen op de wanden en vloer aangebracht wordt.


Het is speciaal ontwikkeld voor gemetselde vijvers waterdicht af te werken. We zouden volgend jaar een nieuwe vijver aanleggen en zijn info aan het verzamelen. Als u een nieuwe vijver gaat aanleggen, is een goed ontwerp de eerste stap. Indien Je een mixer kan laten komen kan deze beton storten die meteen waterdicht is, door toevoeging van product natuurlijk, dit is volgens mij niet . Het beste wat je kunt doen is na een maand het metselwerk uit te logen door het te spoelen met (veel) water. Eenmaal de toxische stoffen verwijderd zal de toxiciteit zozeer verlaagd zijn dat de beekloop kan aangesloten worden.


Het lelijke van een vijver is zichtbare vijverfolie op de grens van water en land. De Vijverfix TM werkt alleen op folie en betonmetselwerk. U kunt zelfs een complete betonvijver maken die waterdicht is. In veel opzichten is de vijvermortel hetzelfde als de vijverfolie.


Alleen kunt u met vijvermortel veel meer.

Bovengronds kan eventueel nog een verhoogde rand van bijvoorbeeld bielzen of metselwerk worden aangebracht. Ik had gedacht om de bodemplaat en de zuilen of poten van gewapend beton te maken en daarbovenop de wanden te metselen van betonblokken. Mits nodig wil ik het geheel waterdicht maken met vloeibaar vijverfolie.


Ik zou alle adviezen tav de bouw van deze constructie zeer op prijs stellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts