donderdag 14 april 2016

Sequoia boom verzorging

Van het voorjaar tot het najaar kan de zaailing prima buiten in de schaduw staan. De plant is weinig kritisch wat betreft de grondsoort en doet het eigenlijk overal in Nederland. De mammoetboom behoort tot de grootste bomen ter wereld. Een brand in het kreupelhout vernietigt de ondergroei en geeft aan de kleine zaden van de reusachtige bomen de kans om te ontkiemen. In Nederland en België groeien honderden sequoiabomen.


Een bezoek aan één van de ( openbare) locaties waar.

Zo gauw dat is geschied hebben ze geen verzorging meer nodig. Sequoiadendron giganteum - Mammoetboom. Gigantisch, zo zou je deze enorme naaldboom kunt omschrijven. Deze kustsequoia staat langs de Stille Oceaan in Californië. Hij is maar liefst 1meter.


De Sierra Nevada in Californië is het natuurlijke verspreidingsgebied van de . Nu kom ik terug van vakantie en nu zie ik dat het loof een heel andere kleur heeft gekregen. Doe ik iets fout qua verzorging ? Het boompje (of begin van) staat op het oost-zuid oosten .

Zelf mammoetbomen kweken - Telenet users. In tegenstelling tot deze van de mammoetboom wortelen deze stekjes naar verluidt wel vlot tot zeer vlot. Metasequoia heeft zijn bakermat in Centraal-China.


Lange tijd heeft men gedacht dat de boom uitgestorven was. Kort voor de Tweede Wereldoorlog is de boom herondekt in het westen van China. Snoeien is het verwijderen van delen van planten. Het kan hierbij gaan om kruidachtige delen bij kruidachtige planten, druiven als ook houtige delen bij struiken en bomen.


Bij planten die alleen op tweejarig hout bloeien moet opgepast worden met snoeien, want anders kunnen er zich geen bloemen ontwikkelen. Bomen zijn onderhoudsarm. Geleverd met een handleiding voor het aanplanten en verzorging van de bomen. Het naaldachtige, platte blad is lichtgroen en staat spiraalsgewijs gerangschikt op horizontale takken. Deze sequoia was grotendeels rot en dood binnenin door een inslag van de bliksem 10-tal jaar geleden.


Om deze sequoia goed te rooien werd een hoogtewerker ingeschakeld. Resultaat : De boom werd gerooid zonder grote schade aan gazon . Meegeleverd: een kaartje met verzorgingstips , achtergrondinformatie en ruimte voor een persoonlijke tekst. Zit harnas voor in de boomverzorging. Maar ook Decorbouwers die capriolen willen uithalen gebruiken deze steeds meer.


HET VAKBLAD VOOR BOOMVERZORGING EN BOOMBEHEER IN DE OPENBARE RUIMTE sen op. Stuivertje wisselen met de grote vier.

Overlastboom snoeischarentest. Felco versus ARS sortiment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts