donderdag 21 april 2016

Schoonvrucht snoeien

Om de struik jong en vitaal te houden wordt hij best regelmatig gedund. Oudere stengels kunnen tot bij de basis worden afgeknipt. Bij veel oude stengels is het aan te raden deze niet allen ineens weg te snoeien , snoei elk jaar maximum een paar oude stengels weg.


Gebroken takken worden direct weggesnoeid. Indien u de takken met paarse besjes in een vaas wilt zetten of in een bloemstuk wilt verwerken snoei de takken dan niet te vroeg af. Zorg ervoor dat de bessen goed paars van kleur zijn alvorens u de snoeischaar ter hand neemt.

Ook handige informatie over bloembollen en planten. Deze vallen niet zo erg op omdat de takken vrij dicht bebladerd zijn. De bladeren zijnfris groen, klein en rond met een puntjes vooraan en krijgen in de herfst een rode kleur. De schoonvrucht moet vroeg in het voorjaar gesnoeid worden, nadat de bessen er af gevallen zijn. Wil je meer basiskennis over snoeien ? Lees hier alles over deze bijzondere heester en koop uw Schoonvrucht vertrouwd online bij tuinplantenwinkel.


Eind maart is vrij laat, u zou het nog kunnen proberen . Dit kan best gebeuren in het voorjaar als de vorst voorbij is.

Wanneer de bessen spontaan van de plant zijn gevallen, kan de plant gesnoeid worden. Waar de bessen al vroeg in de herfst zijn opgegeten door vogels, is dit ongeveer eind winter. Callicarpa bloeit op jong hout dus snoeien kan de bloei . Zorg wel dat de één of twee meerjarige stengels altijd . Frequentie van snoeien Wanneer nodig, plant verdraagt goed vormsnoei, zwakke takken wegsnoeien, anders takbreuk bij sneeuwval Wanneer snoeien Van . Achterperk-west-(48). Ze komen vooral voor in de tropen en in warme, gematigde . Zoals de naam al zegt zit de schoonheid van deze plant in de vruchtdracht. Deze zijn opvallend paarsroze van kleur en zitten tot ver in de winter in trosjes aan de takken.


Deze sierheester is te vermeerderen via het nemen van stekken. Volwassen planten zijn winterhard. Bij strenge winters bevriezen de toppen maar de plant hersteld zich meestal gewoon. Laat het één en twee jarige hout staan, op deze manier bent u verzekerd van een mooie dichte compact struik die jaarlijks veel bessen produceert.


Reacties op dit artikel. Nog geen reacties aanwezig. Inloggen is nodig om te kunnen reageren of vragen te stellen. Maak dan nu gratis een account aan.


Het blad is eivormig, getand en groen van kleur.

In de maanden juni, juli en augustus bloeit de Schoonvrucht met kleine paarsroze bloempjes, maar vormen niet de . Snoeien niet beslist nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts