vrijdag 1 april 2016

Robinia pseudoacacia umbraculifera snoeien

Robinia bomen: Robinia ambigua. Deze lange takken zijn gevoelig voor win waardoor er takken kunnen uitwaaien. Dit geeft meestal grote wonden die een invalspoort kunnen vormen voor schimmels. Acacia robina bolacacia bomen in bolvorm bolvormige bomen soorten robina planten in de tuin.


Dus hoe kort, hoe vaak en.

Zo kort mogelijk met de snoeischaar , ik snoei ze elk najaar, dit geeft een mooie ronde bol en knot. Misschien is het voorjaar. De bolacacia kan op twee manier gesnoeid worden: knotten of bijsnoeien.


Het knotten betreft het afknippen van de takken tot enkele centimers boven de . Alomtegenwoordig en algemeen geliefde bolboom. Deze plant bestaat uit een bolronde heester die op een onderstam wordt geënt. De bomen groeien, indien niet gesnoei uit tot een brede parasolvormige boom maar bijna alle eigenaars.

Vormt een kogelronde kroon door regelmatig te snoeien (=knotten). Als hij niet gesnoeid wordt . Winterhardheid Ja, usda zone Frequentie van snoeien Ieder jaar voor de winter knotten indien men een . Deze bolacacia kan een hoogte bereiken van tot meter (incl. stamhoogte). Door deze soort bol-boom jaarlijks te snoeien houdt u de kroon compact.


Het is niet jaarlijks noodzakelijk om te snoeien , dus kijk . Een belangrijke kwaliteit van deze bolboom is vooral de compacte kogelvormige kroonvorm. De boom hoeft niet te worden gesnoei maar de vorm wordt dan meer afgeplat en de kroon wordt behoorlijk groot. Meestal wordt de boom ieder jaar vroeg in het voorjaar, begin maart als het niet . Naast de gewone robinia zijn er verschillende soorten die voor onze tuinen geschikt zijn, b. De bolrobinia snoei je tussen half november tot midden maart terug tot . Blad: onderzijde grijsgroen, geveer gele herfstkleur.


Bij het snoeien kunnen alle takken teruggesnoeid worden tot aan de knot, in het . Hoe meer je een acacia snoeit , des te meer verticaal groeiende scheuten zich ontwikkelen. Als men de kroon laat uitgroeien, krijgt deze een doorsnee van ca 2.

Van onderen worden de takken steeds dikker en dus kaler. Snoeien van de bolacacia . Kleine boom met een kogelronde kroon tot - m hoog en breed. Door jaarlijkse snoei blijft de kroon compact.


Wordt er niet geknot dan vormt de boom na jaren. Hierdoor loopt de boom in het voorjaar voller uit en blijft de bol mooi compact. Het eerste jaar is het ook mogelijk om de snoeibeurd een jaar uit te stellen. Maar stel het snoeien nooit meer dan jaar oud . Regelmatig knippen zorgt voor een mooie strakke haag en ze worden dan ook niet te breed. Hoe vaker u knipt, des te sterker de planten vertakken.


Op die manier bewaar je de hoogte van de struik. Ook deze snoei je voor twee . De bol acacia Wordt vaak op stam geënt op stammen van ca. Als je de bolacacia niet snoeit kan deze zich langzaam ontwikkelen tot een grillige boomvorm tot meter hoog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts