woensdag 27 april 2016

Plumeria snoeien

Onder een knop snoeien is voor het stekken. Maar je mag eigenlijk ongeveer eender waar snoeien om hem een mooiere vorm te geven, klein te houden of te doen vertakken. Snoeien zal je Plumeria doen vertakken, hou hier dus rekening mee: de kroon zal zwaarder wegen op je nog tengere stam.


Mocht u willen snoeien , dan is het voorjaar, begin april, daar de beste tijd voor. De stengels bevatten een melkachtig sap, dat voor mens en dier .

Wie heeft er allemaal een plumeria ? Hoe zijn uw ervaringen met deze planten ? Indien de plant te groot wordt dan verdraagt ze ook. Hoe te snoeien Plumeria bomen. Als u genieten van het kweken van tropische planten met kleurrijke bloemen, zou de plumeria plant ( Plumeris spp.) een uitstekende keuze voor uw tuin of als een kleine indoor boom.


Ook wel genoemd de frangipani of tempel boom, groeit de plant buiten het hele jaar . De natuurlijke silhouet van een frangipani ( Plumeria spp.) ziet eruit als een skelet van herten gewei.

Zodra de bladeren vallen weg de vroege herfst, u kunt eenvoudig zien dat de dikke zelden vork takken, en de kleine boom ziet er grof en griezelige. Snijden takken zorgt ervoor dat twee of . Frangipanis tolereren snoeien. Omdat deze plant niet goed uit zaad groeit (de jonge planten lijken niet altijd op de ouders), wordt plumeria vaak gestekt zodat. Berichtdoor Fatma 17:49. Das zes jaar na zaaidatum :o.


Zijn nu al een meter, inclusief. Pot maar toch, da moet dan overwintert, keb er wel negen he. Of snoei jij ze voor de winter? Gelukkig Hoeben zeer niet persé licht te staan.


Ook wel de frangipani tempel boom, groeit de plant buiten het hele jaa. SoortnaaPlumeria rubra. IPM, Essen Plumeria - HetTuinForum.


Even dit berichtje uit voorzorg: snoei Lantana pas in het late voorjaar als ze uitlopers vertonen in de plaats van voor de winter. Carl and Joy Herzog are some of the preeminent Plumeria gardeners in the USA, even founding the Southern.

We zijn blij, dat we weer een goede bron hebben gevonden voor deze bijzondere plant! Dit familielid van de oleander (ook giftig) vormt een volle struik, die bij ons in potten moet worden geteel regelmatig snoeien … De teelt als bonsai is heel populair, er ontstaat namelijk vrij snel een mooie, dikke stam. De tempelboom of frangipani ( Plumeria rubra) is een prachtige kamerplant of kuipplant. Zet uw haar op een lichte plek, maar liever niet in de volle zon vanwege kans op brandplekken op het blad.


Pas als ze aan de zon gewend is, door haar dagen lang elke dag een uur langer in de zon te plaatsen (afharden), kan ze op . Adenium leent zich wel tot bonsai maar eerder door snoeien en nauwelijks door bedraden. Het zijn ook rubberplanten die een wit, melkachtig en irriterend sap afscheiden. Dit sap is sterk irriterend voor de ogen en de hui let dus goed op bij het . Ik heb zelf zaden opgekweekt, maar ook zelf stekken gewortel die uit de tropen waren opgestuurd.


Of stekken, die kennissen of wij zelf meegenomen hebben van een vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts