vrijdag 8 april 2016

Groenblijvende klimplanten volle zon

Groenblijvende klimplanten die uitstekend voldoen om een schutting aan het oog te onttrekken. Soorten voor volle zon , schaduw. Onder deze klimplanten zijn er ook soorten die bloeien. Onder alle soorten klimplanten komen bijna wel groenblijvende soorten voor.


Vooral in de winter geven deze groenblijvende klimplanten karakter aan de tuin want de meeste struiken en bomen zijn dan kaal. De groenblijvende klimplanten geven dan de hoogte en .

Alles over: rankende klimplanten, zelfhechtende klimplanten, leiplanten, groenblijvende klimplanten , winterharde klimplanten. Kijk bij klimplanten begeleiden hoe je de planten vastmaakt en kunt leiden langs de muur, schutting of pergola. Als de zon aan de stierkant staat, heb je een probleem.


Klimplanten : verticale accenten. Deze planten zijn blijvende planten, waarvan de meeste bladverliezend zijn. De sierwaarde van deze . Het blad is groen en glanzend.


In heel strenge winters kan hij echter wel wat bescherming gebruiken.

De klimplant kan tot meter hoog worden en is winterhard. Let er wel op dat de Clematis niet direct tegen de muur . Clematis groeit graag in de volle zon (of half schaduw) en zal dan de meeste bloemen laten zien. Wintergroene klimplanten zijn erg geschikt als u ook in de winter een groene muur wilt hebben! Er zijn ook wintergroene. Veel van deze hebben ook niet groenblijvende varianten, let daar dus op als u er een aanschaft.


De Clematis Armandii is geschikt voor een standplaats in de zon en halfschaduw. Wat zijn snelgroeiende, groenblijvende , lang bloeiende klimplanten die goed tegen de volle zon kunnen? Ik heb wel eens een clematis geha maar echt een succes was dat niet, en ook wel eens een klimroos geha maar na twee roosjes was het al voorbij. Let op, de laatste reactie is ouder dan 14 . Bloeitijd: van maart tot mei.


Licht: volle zon of gedeeltelijk schaduw. Snoeiadvies: Onmiddelijk na de bloei zwak en dood . De keuze in het aantal klimplanten is beperkt en zeker als de klimplant die je zoekt ook nog groen moet blijven in de winter. In een kleine tuin nemen klimplanten weinig ruimte in, maar heeft u toch veel groen.


Kies dan bijvoorbeeld voor wintergroene klimmers. Lees hier meer over de mooiste soorten!

Het zijn winterharde bloeiende planten die geschikt zijn voor vele toepassingen, zowel in schaduw, halfschaduw als volle zon. Passiflora (passiebloem), Clematis, Vitis (druif) en Parthenocissus ( wingerd) . Je hebt de bekende klimplanten met de geurende bloemen en daarnaast de sterke bladverliezende en groenblijvende struiken. Glanzend bla dat donkergroen van kleur is.


Deze klimplant kan tot ruim meter hoog worden. Ik heb nog een mooi 'beklimbaar' hoekje over in de tuin, maar er is altijd schaduw. De plant staat graag in de volle zon. Op geen enkel moment van de dag komt hier de volle zon.


Ik hou erg van rijk bloeiende planten. Toscaanse Jasmijn, mooie alternatieve klimmer ipv Hedera. Trachelospermum jasminoides is een wintergroene klimplant met witte, geurende bloemen.


Hij groeit het liefst op een plek in de volle zon. Een stuk gaas of trellis .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts