maandag 4 september 2017

Succulenten verzorging

Alle soorten vetplanten zijn echte knokkers in. Rustige kostgangers, die weinig aandacht en verzorging van je vragen. Geef regelmatig water geven in de zomer . De verzorging van cactussen en vetplanten.


Start van een verzameling. Voor iedereen zal er een andere reden zijn om met het verzamelen van succulenten te beginnen.

Maar voor het grootste deel van ons begint het meestal met het krijgen van een stek bij een vriend of kennis. In het begin verzamel je alles wat op een . Heb jij een vetplantje in huis of op kantoor staan? Typisch aan succulenten is dat ze een rustperiode moeten hebben, meestal valt die in de winter.


Vetplanten worden ook wel succulenten genoemd. Als je je cactus wil zien bloeien in de . Geef een Crassula succulent van de lente tot de herfst af en toe een beetje water. Laat steeds de grond volledig droog worden alvorens opnieuw water te geven.

De belangrijkste reden dat deze plant kan . Is je plant jonger dan drie jaar, zoals de planten die je online kan kopen op Plantiful, kan het zijn dat je hem al eens eerder moet verpotten. Gebruik bij het verpotten van je Echeveria steeds speciale potgrond voor vetplanten. Deze bevat immers de juiste samenstelling van voedingsstoffen en mineralen voor je succulenten. In tegenstelling tot andere succulenten heeft de Haworthia succulent niet al te veel licht nodig.


De plant gaat kapot wanneer je hem in fel of direct zonlicht zet. Geef hem daarom een plaatsje in huis waar hij voldoende licht vangt, zonder dat hij in de zon staat. Zo kunnen we ook kleine brandplekjes vermijden. Vaak wordt gedacht dat de Euphorbia Ingens ook een cactus is, maar de Euphorbia Ingens is een succulent en geen cactus.


Parodia lenninghausii: De Geelglans-Bescactus. In de nieuwste succulenta. Verzorging van succulenten. Het enige dat ze van je vraagt is een lichte standplaats.


Felle zon wordt in sommige gevallen toegejuicht, maar andere soorten kunnen daar juist niet tegen. Qua temperatuur vindt ze alles prima. Regelmatig water geven in de zomer en hooguit maandelijks in de winter.


Ze sieren vreugdelijk je vensterbank en zijn gemakkelijk in onderhoud. Wie denkt dat deze planten geen aandacht nodig hebben heeft het mis.

Ze vragen immers wel een klein beetje liefde. Wat vetplanten en cactussen aan verzorging nodig hebben? Succulenten , aanbidders van zon en droogte (Echeveria). Met wat extra zorg is een grote verscheidenheid aan succulenten bestand tegen winters weer. Wat alle succulenten met elkaar gemeen hebben, is dat ze in het groeiseizoen water opslaan in bla stengel of wortels.


Hierdoor is de plant in staat om extreme perioden van. Sedums in potten op terras balkon onderhoudsvriendelijke planten weinig verzorging sedum soorten vetplanten. Ik hoor het je denken, am I right? En voorheen dacht ik dat ook! Hoe verzorgen wij onze cactussen?


Standplaatsen van cactussen: Geef uw cactussen de lichtste plaats in huis, direct zonlicht is voor de meeste cactussen niet noodzakelijk. Over het algemeen kan men stellen dat cactussen met een dichte bedoorning, veel haar of blauw-achtig plantenlichaam, meer zon kunnen verdragen . Dit is de AloĆ« aristata. Men kan hierop later de moeilijker soorten enten die men gezaaid heeft.


Van de zaailingen die men te veel heeft, kan men er regelmatig enkele cadeau doen aan vrienden en kennissen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts