maandag 11 september 2017

Fuchsia winterhard

Er zijn ontelbare kruisingen, zowel met enkele bloemen, half gevulde en gevulde bloemen. De meeste van deze tuinvormen zijn niet winterhard en worden daarom als kuipplant gehouden. Gelukkig zijn er ook enkele . Wat is het toch een bijzonder plantje: de fuchsia.


Toch zijn er een 90-tal soorten in ons klimaat winterhard.

De plant is goed te gebruiken als langdurig bloeiende borderplant. Eigenlijk zijn het vaste planten en behandel je ze ook als vaste planten. Het overleven in de tuin is behalve afhankelijk van de temperatuur in . Fuchsia is genoemd naar de Duitse arts Leonard Fuchs. De hoogte na jaar is 1cm.


De bloeiperiode is juni - september. Dit artikel is slechts in kleine hoeveelheden beschikbaar en kan plotseling niet meer leverbaar blijken. Deze plant is matig winterhard.

Nederlandse naaBellenplant . Dit is echter net iets te positief. De winterharde en halfwinterharde fuchsia zonder pot in volle grond plant. Ze verdragen zowel zon als schaduw. Plant de niet- winterharde soorten(met of zonder pot)in de tuin, in een bloembak of hangpot. Zorg ervoor dat de pot niet te warm wordt.


Enkel de donkere kleuren verdragen volle zon. Een aanrader is de rijkbloeiende Fuchsia. Die is niet voor niets uitgeroepen tot Balkonplant van het Jaar. Met deze trendy topper op het balkon wordt de zomer . U kunt deze fuchsia in de tuin zetten maar ook op het terras of balkon. In de volle grond geplant is deze . Maar toch is voor beginners (en zelfs voor de gevorderden) een duidelijke en beknopte handleiding eigenlijk een must.


Vooral omdat dikwijls vergeten wordt. Zelfs na strenge winters loopt ze vanuit de grond weer opnieuw uit. Verdraagt zowel zon als schaduw.

Hij kan gewoon in de grond blijven staan. Lichte schaduw stelt hij zeer op prijs. Benelux redelijk winterhard zijn. Ierland en het zuidwesten van . De plant bloeit van juli tot oktober met kleine enkelvoudige bloemen met scharlaken rode buisjes en kelkblaadjes . Wie geen enkel risico wil lopen, plant natuurlijk F. Overigens wordt riccartonii ook wel beschouwd als een hybride.


De slanke bloemen zijn dieprood met wat paars. Ze stellen weinig eisen en hebben een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts