vrijdag 22 september 2017

Bolacacia dood

Zoals eerder gezegd kan de bolacacia het beste ná de winter, rond eind maart gesnoeid worden. Het jonge hout van de kroon heeft een vrij zachte kern, en bij snoei in het najaar kan de kern vochtig worden in de herfst en winter en met vorst flink beschadigen met de dood van de kroon als gevolg. In het voorjaar groeit dan . Nu is er bij een boom zijn er maar een paar takjes met.


Dus helemaal dood is de boom niet. Kent iemand dit verschijnsel en wat ermee te doen?

Als de boom ouder wordt zal de bol wordt groter worden en de stam dikker, de stam wordt niet hoger. De volwassen planthoogte geeft aan hoe hoog de plant uiteindelijk kan worden. Onze oude bolacacia van 2m hoog (alleen stam) is dood. Als men de kroon laat uitgroeien, krijgt deze een doorsnee van ca 2. Het knotten van een bolesdoorn - zoals bij de bolacacia - zou moeten gebeuren voor de kortste dag.


Vorig jaar rond deze tij stonden ze al volop in blad met . Moet je je bomen snoeien in de lente? Hoe diep moet je nu eigenlijk meststoffen aanbrengen om de wortels van je boom te kunnen bereiken? De meeste eigenaars van een huis koesteren de bomen op hun eigendom .

Lagere geënte soorten noemen we een halfstam. Soms vormt deze onderstam van Robinia pseudoacacia jonge, wilde scheuten op de stam, uit de gron of net onder de bladerkroon. Snoei deze scheuten glad van . Niet alsof ze dood gaan maar of ze iets missen aan voeding. Iemand een idee hoe ik de bladeren van mijn bolacacia weer mooi groen kan laten kleuren? Er zijn antwoorden gegeven.


Dit is een volkomen normaal verschijnsel. Dus is er nog volop hoop dat ze uitlopen. Heb je ze wel al teruggesnoeid? Wij dachten dat hij mede door de strenge vorst afgelopen jaar dood was, maar ineens zien wij toch weer leven in deze mooie Bolacacia. De boom is nogal laat met uitlopen, maak u niet ongerust als andere bomen al in het blad staan, komt de bolacacia pas op gang.


Deze hoeft niet ieder jaar te worden. Het echte snoeien wordt gedaan . Hedwig Pots denkt dat zijn bolacacia aangetast is door een ziekte. Ik vrees dat de stam zo zwak zal worden dat de boom bij een flinke windstoot zal afbre. Vier ooit mooie acacia bomen zijn deze week gesnoeid door de gemeente.


Het zijn nu hele doodse, lelijke totempalen: alle takken zijn eraf. Nu was er een paar jaar geleden sprake van dat ze eruit moesten, bewoners hadden last van de wortels : de stoep hobbelde, mensen waren ook bang voor een .

Bedrijvengebied Strijkviertel. Alleen als de kroon zo dicht is bezet met takken, dat het afsterven van die takken zichtbaar wordt, dan is het uitdunnen van de kroon gerechtvaardigd. Om de bolvorm er goed in te houden kan vanaf midden tot einde zomer de kroon in vorm worden geknipt met een . Info over bolacacia planten.


Resultaten van zoekmachines!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts