vrijdag 8 september 2017

Gieser wildeman snoeien

Deze boom soort groeit bijna niet. Die moet je telkens zwaar snoeien om hem te stimuleren. De boom groeit op latere leeftijd vaak slecht.


De takken worden dan sterk gespoord (veel kleine takjes met vruchtknoppen), terwijl nieuwe scheutvorming achterwege blijft. Geleidelijk aan gaan bomen dan kwijnen . Nu loopt de boom prima uit.

Vraag : ik zie geen bloesembegin . Sommige kenners raden aan van het eenjarige uiteinde op enkele bladknoppen in te snoeien om groeikracht in de tak te houden). Dit is een zwakgroeiend perenras met veel kort vruchthout. Erg gevoelig voor beurtjaren. Een zware fruitoogst met veel kleine vruchten geeft het volgende jaar een . In dit filmpje is te zien hoe je een perenboom moet snoeien.


Met dank aan Verbeek FruitTuinplanten. Het snoeien van een perenboom. Leifruit snoeien , hier zie je hoe je dat best doet.

Er bestaan diverse soorten perenbomen. De meestvoorkomende perenbomen in Nederland zijn de conference en de doyenne du comice. Gieser Wildeman (Stoofpeer, Pyrus communis Gieser Wildeman ) De latijnse naam van de. Voor de snoei is het handig om te weten of u . De zomersnoei wordt gedaan in de maanden juni en juli.


AANBEVOLEN ZWAKGROEIENDE PERENRASSEN. Deze peer heeft een hele goede smaak. De peren zijn in december rijp om te plukken en in februari zijn ze rijp voor consumptie. Ze zijn geschikt als handpeer, bewaarpeer en als stoofpeer. Binnen 2-werkdagen bezorgd!


Daarnaast wordt op bescheiden . Een Lei-Peer is makkelijk te snoeien. Vanuit de horizontale takken zullen elk jaar nieuwe takjes omhoog groeien. Voor een grotere vrucht kan men beter Saint Remy aanplanten, de boom wordt . Bestuiving: zelfbestuivend. Knip verticale takken (zgn. loten) weg.


In de beginjaren is horizontaal buigen van vruchtdragende takken noodzakelijk. Snoei bij voorkeur rond juli .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts