maandag 18 september 2017

Soorten clematis

Het criterium voor de indeling in drie groepen is de combinatie van . Bloeiperiode: afhankelijk van het soort. Hoogte: afhankelijke van het soort. Wintergroen: afhankelijk van het soort.


Hij variërt niet alleen in bloemkleur maar ook nog eens in bloemvorm en bloeitijd.

Verschillende soorten clematissen. Er zijn zo'n 2soorten bekend. Het gekweekte assortiment omvat vele honderden variëteiten, waarbij grootbloemige en . Dat zijn soorten die ook goed tegen een draadwerk groeien, bijv. Verder zijn er slingerplanten die zich met windende twijgen spiralend om allerlei soorten. Sommige soorten zijn kruidachtige planten.


Ze komen op beide halfronden voor in de gematigde zones, en in de tropen in gebergten. De soorten uit gematigde streken zijn bladverliezen maar die uit warmere streken groenblijvend.

Net zo diep als de potrand planten. De clematis heeft een kleurrijk assortiment en toont zich in diverse soorten. De clematis is in drie groepen onder te verdelen afhankelijk van de combinatie van bloeitijd en de wijze waarop de plant gevormd wordt op het hout ten aanzien . De hoogte na jaar is m. De bloeiperiode is juni - juli. Deze plant is goed winterhard.


Nederlandse naaBosrank Dit artikel is slechts in zeer kleine aantallen leverbaar! Dat is de reden waarom hier geen maten en prijzen kunnen worden vermeld. En er zijn zoveel variëteiten dat er voor iedereen wel een kleurtje bij is.


In het voorjaar staat het tuincentrum terecht afgeladen vol met deze schitterende klimplanten. Vooral de grootbloemige trekken meer aandacht dan de wat minder bekende andere soorten van . Clematis : Top-klimplanten. Standplaats: zon, halfschaduw. Grond: normale goed doorlatende tuingrond. Aantal: per strekkende meter.


Overig: er zijn ook groenblijvende soorten. Alle vroegbloeiende soorten bloeien op hout dat in het vorige jaar is gevormd.

Met deze tips krijgt je clematis een flinke wortelkluit en ditto scheuten, zodat je er jarenlang van kan genieten. Kiezen uit de talrijke soorten is een ander paar mouwen. Snoei licht bij na de bloei. Deze clematis komt uit Centraal- en West-China.


Er zijn diverse kweekvormen met roze of witte bloemen. De vrij kleine bloemen geuren bij de meeste soorten. Als je de clematis snoeien gaat is het belangrijk dat je weet welk soort je hebt.


Je snoeit ze namelijk niet allemaal op de zelfde wijze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts