woensdag 20 september 2017

Honingklaver thee

Thee van citroengele honingklaver. Jonge bladeren kunnen net zo worden bereid als groente. Citroengele honingklaver of akkerhoningklaver voldoende lang gebruiken voor een goed effect.


Zelfs de peulen zijn te eten. Ook de bloemetjes van honingklaver kunnen uitstekend een salade zowel optisch als nutritief verrijken. Van de bloemen kun je eveneens een thee maken.

Honingklaver, goed voor. Behalve honingklaver zaten er andere ontsmettende kruiden in deze anti-maagkrampthee. Deze medische werking wordt nog steeds in de door wetenschap onderbouwde fytotherapie . Infusie bij herpes, anale fissuren: schenk 3ml kokend water over eetlepel van gedroogde citroengele honingklaver , laat dit trekken gedurende uur, vervolgens zeef het. In de middeleeuwen werd akkerhoningklaver ook wel eens gebruikt om het bier mee te kruiden. Tegen verkoudheden dronk men honingklaverthee.


De volksgeneeskunde zette de Griekse traditie van het gebruik van pleisters voort. Het eten of drinken van thee.

Melilotus verdrijft nervositeit en slapeloosheid. Ik plaats daarvan zag ik citroengele honingklaver. In mijn geheugen zoekend herinnerde ik me dat deze plant vroeger heel veel voor zijn geneeskrachtige eigenschappen was geteeld. Hij stond zelfs vaak in klooster kruidentuinen,die door Karel de Grote al in vroegere tijden in heel West Europa waren . Voor thee de bloeiende toppen snel drogen.


Grasklaver deel van het verzachtingmiddel collectie ( thee ) voor kompressen in zoete klaver patch, bevordert resorptie en autopsie abcessen en tumoren. De thee wordt ook gebruikt tegen het hoesten. De concrète of oleoresin wordt gebruikt in dure parfums en gebruikt als smaakmaker in tabak in landen waar coumarine niet verboden zijn. Werkt kalmeren kramp-opheffen ontstekingsremmend en samentrekkend. Dit jaar kwam er opeens een overvloed aan citroengele akker - honingklaver ( MELILOTUS OFFICINALIS) in de wilde bloemen tuin!


En daar ben ik heel trots op. Inwendig heeft het een gunstige . Verzamelen: juni-augustus. Om zenuwachtigheid te kalmeren en zenuwkrampen te bestrijden: gram honingklaver op liter kokend water, minuten laten trekken. Ook toe te voegen aan crémes en zalven. Door het cumarinegehalte ruikt het kruid heerlijk naar honing.


Deze geur komt pas bij het drogen vrij.

Hij werkt goed bij jicht en werd vroeger ook heel veel gebruikt bij blaasontsteking , galstenen en leverproblemen. Men kan deze thee gebruiken als mondwater tegen aften en ontstoken tandvlees. Menugang Dranken Soort.


Natuurlijke kruiden zijn zeer effectief in het stimuleren van het immuunsysteem, verhoging van de weerstand van het lichaam tegen infecties, genezing van de allergieën, verhogen en vernieuwen van de vitaliteit van het lichaam. In de volksgeneeskunde wordt thee van rode klaver en witte klaver, rauw geconsumeerd ook wel gezien als middel tegen reuma en jicht. KRAGT: Word seer gepresen voor de Opstyging der Moeder, (de Conserv, of Decoctie, of ook als Thee getrokken).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts