vrijdag 29 september 2017

Verschillende soorten dahlia's

Daarnaast zijn het natuurlijk ook nog eens hele mooie planten. Deze kleurrijke dahlia collectie staat prachtig in borders en in grote bloembakken! De lagere soorten , die geen steun nodig hebben, hebben meestal . Wanneer u onze Showtuin bezoekt, kunt u ter plaatse uw dahliaknollen voor het nieuwe seizoen bestellen.


Of u kunt, als particulier, via deze website uw bestelling bij ons plaatsen.

Beste Dahliavrienden , Deze keer verschillende informaties, voor de doelstelling en de inhoud van het dahliaregister duidelijk te maken. DDFGG zijn, verkrijgbaar waren. Bij de nieuwere soorten is ook het blad en de stevigheid van de plant belangrijk. De keuze in bladkleur is ook enorm.


Dahliaplanten worden ingedeeld in verschillende. De voorwaarden die we hieronder geven voor een goede verzorging zijn algemeen. Verschillende grondsoorten , temperatuur, licht en voeding zijn allen van invloed.

Een paar jaar geleden stond de Dahlia te boek als een lompe ouderwetse plant. Als je een beetje verfijnde tuinier was, haalde je je neus er voor op. Gelukkig is dat niet langer het geval: de Dahlia mag weer! Daardoor komen er nieuwe soorten die nog meer benadrukken wat een . Sommige soorten zijn compact en hebben een lange bloeitij en zijn dus goed geschikt voor potten en containers. Ze komen in allerlei verschillende kleuren en.


Van de Lady Darlene, een mooie grote volle roodgele bloem kreeg ik uit zaden verschillende kleuren. Niet verwonderlijk want de grote bloemen bloeien lang en zijn in veel kleuren te verkrijgen. Ook de bloemvorm varieert. Bij het kweken van deze plant ligt de focus vooral op de bloem in plaats van op de plant in zijn geheel. Dit is immers het deel wat veel gebruikt en verkocht wordt.


Toch is de dahlia als plant zijnde ook prachtig voor in de tuin of op het balkon. De plant kent namelijk veel verschillende soorten , waardoor er . Deze uitbundig bloeiende zomerbol is super goed in het mooier maken van elk soort tuin, omdat ze niet één maar meerdere talenten heeft. De bloeiperiode is namelijk super lang, ze geeft ongekend veel bloemen, er is keus uit honderden verschillende soorten én het is een zomerbol . Ze bloeien vanaf juli tot ver in oktober met warme, levendige kleuren in verschillende bloemvormen.

Naar gelang hun vorm, worden ze ingedeeld in groepen. Een groot teeltbedrijf met deels exclusieve en deels vrije soorten , stekproductie vindt plaats op onze bedrijven in Nederland en Polen. Nu schrijft ieder tuinblad en vrouwenblad over de “schoonheid van de Dahlia”.


Het was echt een trendbloem! Naar mijn mening zeer verdiend want er zijn zoveel verschillende . De dahlia is genoemd naar de Zweedse botanicus A. In het moederland bereiken sommige soorten wel een hoogte van - meter. Binnen deze groepen heb je weer veel verschillende kleuren, dus de keuze is gigantisch. Te veel om allemaal op te noemen, maar op het internet . Op dit moment zijn er een paar duizend soorten dahlia ´s.


Het aanbod door telers is dan ook bijna onuitputtelijk. U kunt zelfs, dat leest u op een andere plek, uw eigen dahliasoort kweken. Alle dahlia ´s kunnen we onderbrengen in een aantal groepen: de enkelbloemige dahlia ´s, de anemoonbloemige dahlia ´s, . HILLEGOM – Hou je van kleur en ben je gek op bloemen? Dan is de dahlia onmisbaar in je tuin.


De bloeiperiode van deze zomerbol is super lang, ze geeft ongekend veel bloemen, er is keus uit honderden verschillende soorten én het is een zomerbol met een verhaal. Gemakkelijk zaden van te oogsten ( van de soorten waarvan zaden geoogst kunnen worden, en daar kom je vanzelf achter). Het voorjaar in februari en de zomer in april. Ze zijn er in diverse vormen, grootte en kleuren.


De meeste soorten worden voor in de tuin ontwikkeld en niet voor een lang vaasleven. Het is een prachtige verleidelijke bloem maar over het algemeen slechts enkele .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts