woensdag 23 maart 2016

Zwembad opwarmen met houtkachel

Wij hebben een zwembad in de tuin staan van ongeveer 8. Zwembadverwarming via houtkachel. Hout gestookte zwembadverwarming. U kunt pas genieten van uw zwembad of hottub als de watertemperatuur op een aangenaam niveau is en blijft.


Onze hout gestookte zwembadverwarming verwarmt u met een houtvuur.

Met de houtgestookte zwembadverwarming voor zwembad , zwemvijver en hottub kun je al bij de eerste zonnenstralen zwemmen. Niets is zo krachtig als een houtgestookte kachel om water te verwarmen, zonder dure stroom of gas kosten. Daarom werden er speciale houtkachels ontworpen om het zwembadwater te verwarmen.


Het voordeel is dat hout een natuurlijke en onuitputtelijke energiebron is. De COdie wordt vrijgegeven in de lucht wordt terug opgenomen door de bomen. Houtkachels kunnen bovendien snel de temperatuur van het water . Een eigen zwembad in de tuin is heerlijk, maar het weer laat ons nog wel eens in de steek.

Maar water van graden, daar zwemt niemand graag in. Een fijne zwemtemperatuur ligt zo rond de graden. Lees hier alles over de mogelijkheden voor zwembadverwarming met houtkachel die Wisent biedt!


Voor een buitenzwembad maken energiekosten een aanzienlijk deel uit van de totale kosten. Zeker in koude periodes is energieverlies aanzienlijk. Met de houtkachel van Størvatt kunt u het zwembad (bij)verwarmen, en zorgen voor een sfeerverhogend effect. De wand en bovenkant van de zwembadverwarming zijn gevuld met het stromende water uit het zwembad en zullen dus niet heet worden.


Rond de schoorsteen kunt u een extra kachel beschermpijp plaatsen. Het enige dat uw gasten hoeven te doen is de kleine kinderen weghouden bij het daadwerkelijke vuur, net zoals . Als je het goed bekijkt is het systeem is eigenlijk heel simpel: een houtkachel in een oude oliedrum waar een opgerolde verwarmingsbuis doorheen loopt. Het systeem is volgens de makers een stuk goedkoper en sneller dan je zwembad verwarmen op gas of elektriciteit. Wanneer je met een warmtebron buiten het zwembad wil verwarmen, heb je een kachel nodig plus minimaal ? Een buis van meter lang, met een diameter van mm, . Hoi in de zomer hebben we altijd een zwembad in de tuin staan, je wel zo`n meter ding en dan en een centimeter of diep, nou duurt dit best lang voor dit door de ZON op temperatuur is, en om met emmers heet water te slepen is ook niet fijn,,, dus we moeten iets bedenken om t water wat op te warmen . Zonder enig verlies zou je dus per graad zwembadwater kg hout moeten verstoken.


Maar het rendement van jouw zelfgebouwde kachel zal laag zijn.

Dus bij een goede bouw ga ik even uit van rendement en is . Kan gebruikt worden als sfeerhaard. Wilt u deze zomer ook nog genieten van uw zwembad ? De Aquastove is de manier om je zwembad te verwarmen. Zonder hoge kosten aan gas of elektra en zonder afhankelijk te zijn van de zonnecollectoren.


Bestel uw Størvatt zwembadverwarming hier. Waarom niet een cv houtkachel tweedehands op de kop tikken en deze aansluiten op het zwembad. Of in de koude zomermaanden uw zwembad extra verwarmen met een houtkachel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts