maandag 28 maart 2016

Kamerden snoeien

In onze tuin prijkt een pracht van een kamerden. Een pracht trouwens, waar we erg blij mee zijn. We krijgen veel leuke opmerkingen over onze boom, die ook in de winter nog een heerlijk . NaaAraucaria heterophylla - Kamerden Familie: Araucariaceae Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht.


Groeit ook op een donkerder plaats. Staat liefst koel in de winter.

Araucaria araucana: Oudere bomen verliezen meestal hun onderste takken, dat is een natuurlijk verschijnsel. Wonden door snoeien , schade worden slecht verdragen, het is beste de wonden af te dekken. De naalden kunnen bruin worden door vorst of langdurige droogte.


De slangenden behoeft weinig snoei. Laat daarbij eens stompje van cm. De kamerden kan ook opgekroond worden.


Mijn kamerden is in iets minder dan een jaar tijd enorm gegroeid en ook een beetje uit model geraakt. Kun je ze eigenlijk snoeien ?

Een beetje insnoeien en steeds meer water geven. Niet al te warm zetten dan lopen ze snel uit en krijgen ze lange slappe sliertstengels en weinig bloemen. Graaf de planten voor de eerste vorst uit en schud de losse grond uit de wortels. Om lavendel mooi en compact te houden en er jarenlang plezier aan te beleven is het belangrijk ze. Deze snelle groeier kan het beste groeien tegen een rek of pergola.


In het voorjaar en zomer regelmatig water geven om te voorkomen dat de aarde uitdroogt. Twee maal per jaar bijmesten met geconcentreerde plantvoeding. Snoeien kan het beste in december of januari. Winter: De Kiwiplant is winterhard tot -12°.


Ik heb voor mijn verjaardag een nieuw boompje gekregen. Volgens het kaartje een Araucaria indoor waarvan de grond dient vochtig te blijven en ik moet hem niet. Ivo Pauwels, Guy Pieters A. De clivia behoort evenals de aspidistra, de sansevieria en de kamerden tot de traditionele planten van de Gentse horticultuur.


Het duurt vier tot vijfjaar alvorens de planten bloeien. De zeven en agtste redenen van weigering steunen abusive- die werkzaamheden door het vertegenwoordigend Lichaam lyk op Art. Oleanders kunnen een snoeibeurt goed verdragen, een gezonde plant zal na het snoeien weer flinke scheuten maken.


Maar vraag je voor het ter hand nemen van de snoeischaar eerst af waarom je de plant wilt gaan snoeien.

Vaak worden Oleanders gesnoeid omdat ze kale takken hebben met alleen aan de bovenste . De bollen doen het goed op erg natte grond. Olifantenpoot, Yucca-palm, Drakenbomen, Cactussen, Alpenviooltje. Treurvijg ( Ficus benjamina), Rubberboom, Epipremnum, Vetplanten, Primula. Hibiscus, Pijlwortel, Gatenplanten, Hortensia.


Planten kunnen op veel manieren vermeerderd worden. Een van deze manieren is het stekken van planten. Er zijn verschillende bomen, heesters, vaste- en eenjarige planten die door zaad vermeerderd kunnen worden. Joukje Smeding descrubrió este Pin. Descubre (y guarda) tus propios Pines en Pinterest.


Ieder najaar of voorjaar kniehoogte snoeien. Een kamerden is dus best wel sterk. Glanzend blad en blijft lang groen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts