dinsdag 29 maart 2016

Wat is een zwam

De allermooiste wandelingen en wandelroutes in Nederlan Duitslan Frankrijk , Zwitserlan Luxemburg en Groot-Brittanniƫ. Allereerst is het belangrijk om te weten dat de woorden zwammen en schimmels hetzelfde betekenen: een zwam is een schimmel en een schimmel is een zwam. Ik spreek hierna van zwammen om het simpel te houden. Een paddenstoel is het vruchtlichaam van een schimmel of zwam.


Paddenstoelen vormen maar een klein deel van de schimmel, waarvan het grootste deel zich onder de grond bevindt in de vorm van schimmeldraden (hyfen ). Het vakgebied van de biologie dat zich bezighoudt met paddenstoelen, schimmels en zwammen.

Bron: NatuurmonumentenDit keer wil ik het in mijn blog eens hebben over de gewone dingen des leven, namelijk over de paddenstoelen. Het is herfst en de paddenstoelen schieten als paddenstoelen uit de grond! Of is het de zwammen schieten als paddenstoelen uit de grond? Wat zijn het nu paddenstoelen, zwammen. Alvorens te raadplegen wil ik u melden dat de bron is waaruit mijn vraag vloeit.


Daar wordt zomaar vanuitgegaan dat een schimmel hetzelfde is als een zwam of fungus, wat mij onbekend is. Meer zelfs, ik als student bioloog heb het vak Mycologie gehad en daar leerde ik dat een . Indien de zwam tot boven de vloeren is gegroeid ( wat vaak het geval is) dan dient .

Uiteindelijk maakt de zwam vruchtlichamen: dit zijn vaak oranjebruine plakkaten die zichtbaar zijn aan bijvoorbeeld de onderkant van houten vloerdelen. Deze vruchtlichamen kunnen grote hoeveelheden nieuwe sporen aanmaken, die voor een duidelijk zichtbare laag oranjebruine stof in de omgeving van de besmetting. Een champignon is een paddestoel. In West-Europa komen er ruim 3. Van de eetbare paddestoelen is de champignon veruit de . Lees hier oplossingen voor dit probleem.


Inleiding De eerste bladeren vallen van de bomen, de herfst komt eraan. Alle bladeren vormen een dikke laag op de gron vooral in het bos. Gek genoeg lijken alle bladeren langzaam te verdwijnen. Langzaam maar zeker eten schimmels de oude plantenresten op. Leer in de actuele les meer over het nut van . Vooral in de herfst schieten de paddenstoelen uit de grond.


Als je weet waar je moet kijken dan gaat er een wereld voor je open. Wil je ook weten waarom paddenstoelen de helden van de herfst zijn? Wat een paddenstoel eigenlijk precies is en waar ze groeien?


Daarom wordt een paddenstoel ook wel een zwam genoemd. Zwammen , schimmels, paddenstoelen?

Uit de zaadjes van de schimmels, de sporen, groeien draden. De schimmeldraden samen noemen we een zwamvlok. De draden groeien onder de grond. Zwam is een verzamelbegrip voor de 100.


Bij de zwammen die in huizen worden aangetroffen gaat het meestal om de huis- en kelderzwam. De huiszwam kan erg gevaarlijk zijn voor woningen en gebouwen die vooral bestaan uit hout en waarbij het hout ook een. Contacteer Aquatec voor een professioneel advies, wij verwijderen huiszwammen en detecteren de oorzak van de huiszwam.


Zwam heeft in eerste instantie vochtig hout nodig om te groeien. Maar ook droog hout kan worden besmet. Hout bestaat voor het grootste deel uit cellulose.


Houtaantastende zwammen zetten cellulose om in water en kooldioxide. Wat karakteristiek is voor de huiszwam zijn de druppels water die op het vruchtlichaam . Zoals een appelboom herkenbaar is aan zijn appels, is een schimmel vooral herkenbaar aan de paddenstoelen die hij voortbrengt. Schimmels worden dan ook meestal naar hun paddenstoelen genoemd.


Het overige deel van de schimmel bestaat uit. Het gaat vaak om bouwkundige of bouwfysische gebreken: onvoldoende of geblok.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts