woensdag 16 maart 2016

Verschillende soorten leibomen

Welke soorten leibomen kunt u vinden op onze website? Ten eerste maken wij een onderscheid tussen versgeleide en voorgeleide leibomen. Versgeleide leibomen zijn voorbereid en geheel klaargemaakt om uiteindelijk een leiboom te kunnen worden, maar ze moeten nog verder groeien in uw tuin.


Meer informatie over de constructie van leibomen en de plantafstand van leibomen. Sommige soorten worden ook of alleen in pot aangeboden en kunnen het gehele jaar door geplant worden.

Daarnaast dienen ze ook als decoratie. Ontdek hier hoe je leibomen plant en welke soorten het meest geschikt zijn. Alle leibomen en soorten vindt u hier op een rijtje. De voor- en nadelen van elke leiboom door onze tuinplantenwinkel.


Van oudsher is de Linde of Tilia een veelgebruikte boomsoort voor leibomen. Volgens vorm, volgens effect en volgens onderhoud. Leibomen kan je in het algemeen in meerdere types opdelen.


Deze indeling wordt bepaald bij het kweekproces.

Hierbij is een goede basis, gevormd op de kwekerij, heel belangrijk omdat het de groei, het . Groenblijvende leibomen bieden, indien juist toegepast, vele voordelen tegenover bladverliezende soorten. De bladeren blijven ook in de winter aan de boom zodat privacy gegarandeerd is. De meeste van deze bladhoudende bomen groeien trager en zijn onderhoudsvriendelijker. Bladval is te verwaarlozen zo kunnen . Geschikte kandidaten zijn onder meer de linde, de plataan, de witte en de zwarte moerbei, enkele soorten esdoorn, de amberboom en de laurierkers.


De keuze van de soort is afhankelijk van smaak, grondwaterstan grondsoort , windbestendigheid en doel. Het onderhoud moet niet onderschat worden: de bomen moeten . Bladverliezende soorten , half – bladhoudende soorten en zelf enkele wintergroene soorten komen in aanmerking. Als je een relatief korte afstand met leilbomen . Wij kweken leibomen in meer dan verschillende soorten. Naast de gebruikelijke soorten leibomen (zoals leilinde, leiplataan en leibeuk) kweken wij ook bloeiende leibomen (zoals Sierpeer, Sierkers, Magnolia, enz.) en groenblijvende leibomen (zoals Laurier, leiconiferen, Photinia of Taxus). Ook hebben wij de meeste . De Bomenspecialist kweekt verschillende soorten leibomen en biedt deze aan via debomenshop.


Groenblijvende of wintergroene leibomen, bladhoudende leibomen of lage leibomen welke als schutting of afscheiding geplaatst kunnen worden. Welke leiboom voor u geschikt is hangt af van uw tuin en uw wensen. In het assortiment van Bomenenzo vindt u verschillende soorten Leibomen.

Zo bieden wij Lei Amberbomen, Leilinde en Leiplataan aan. Als bladhoudende leiboom heeft u de keus uit Lei carpinus , rode Leibeuk,Leisteeneik, Leiphotinia en de Leilaurier. In onze online bomenwebwinkel ziet u ons complete aanbod. U kan dan voor een traditionele leilinde kiezen die echt wel mooi kan zijn. Zeker wanneer uw huis een wat oudere stijl heeft.


Maar er zijn nog veel meer en mooiere soorten waaruit u kunt kiezen. Op deze pagina vindt u verschillende soorten bomen . Er zijn verschillende soorten die als leiboom geplant kunnen worden. De leilinde is de meest voorkomende leiboom. Acer Campestre (Veldesdoorn) als haag op poten. Om het effect van een haag op poten te verkrijgen werken we met Groene Beuk, Rode Beuk, Haagbeuk of Veldesdoorn (Acer campestre).


De vertakkingen van deze soorten zijn fijner zodat ze, in een frame gelei perfect elektrisch kunnen . De meest gangbare soorten zijn de lei Linde, de lei Beuk, de lei Plataan, de verschillende soorten lei Fruit, de lei Laurierkers en de lei Amberboom. Maar we hebben natuurlijk een breed assortiment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts