maandag 14 maart 2016

Hyacint verzorging

Verleidelijk geurende hyacint nog beter en mooier door veredeling. De hyacint staat met zijn natuurlijke, verleidelijke geur en sprekende kleuren garant voor een vrolijk lentegevoel. Hyacinten danken hun associatie met de . De hoeveelheid water die je hem moet geven, is afhankelijk van de temperatuur in huis.


Zet de potten binnen op een lichte plaats en geef voldoende water ( hyacint matig ). Laat de bloembollen beslist niet uitdrogen.

Bij hyacinten de potgrond goed vochtig houden en vlak voor de bloei minder water geven. Narcissen kunt u lekker vochtig houden, hoe meer water ze krijgen, hoe langer ze worden. Zonnegod Apollo was verliefd op deze prins, maar tijdens het discuswerpen werd Hyakinthos dodelijk getroffen. Uit zijn bloed zou een . Bloei: Binnen kan u een hyacint een heel jaar door tot bloei brengen. Buiten bloeit de hij van maart tot mei.


De bloei van een hyacint duurt tot dagen. Als snijbloem geniet u ongeveer dagen van de vrolijke kleuren van de hyacint.

Bloembollen kunnen zowel binnen- als buitenshuis neergezet worden. Verzorging : De hyacint doet niet moeilijk als het op verzorging aankomt. Binnenshuis kunt u al genieten van de lente vanaf de maand december met bijvoorbeeld hyacinten.


Ook buitenshuis zijn de potten goed met elkaar te combineren. Plant de potten in de grond of zet de potten op uw patio of terras! En dan ademt alles aan deze beauty de naderende lente uit. Het is een ideale bol op pot om snel en effectief het huis mee op te fleuren als het buiten nog koud en winters is. De knoppen gaan heel snel open.


Als het heel stil is in huis, kun je ze horen ritselen als ze zich ontplooien. Je hyacint is uitgebloeid. Hoe geniet je meer dan keer van de hyacinten bol. Het wordt een grote bos bladeren en tegelijk groeit de bol weer groter en maakt de eerste aanzet voor de bloei voor volgend jaar.


Zo niet, dan wordt het volgend jaar niets of bijna niets. Ook komt dit de kleur van de bloempjes ten goede. Snijd je de bolkluit van de hyacint af, dan is deze minder lang houdbaar. Ook kan de hyacint dan gaan stinken. De beste temperatuur voor een hyacint.


Wit, roze en blauw komen nog steeds het meest voor, maar ze zijn er tegenwoordig ook in paars, geel of oranje.

Koop nooit één enkele hyacint. Ze doet het goed in de zon en schaduw. Zorg dat de potkluit nooit uitdroogt door regelmatig water te geven. Je kunt de plant het beste op een lichte plek zetten, en een keer per week water geven. Ook u kunt deze woonplant op een voetstuk zetten, bijvoorbeeld met het bijpassende POS-materiaal.


U downloadt het via de link onderaan dit artikel. Als regel geldt dat gecultiveerde soorten, waaronder de meeste tulpen en hyacinten , na het afsterven van het loof het beste uit de tuin kunnen worden gehaald. Hang ze op een droge plek in de schuur.


Begin oktober kunnen de bollen weer terug in de tuin. Plaats ze dan op een andere plek dan waar ze stonden. Voorjaarsuitje met de hyacint. Kleine, krullerige bloemetjes in blij makende lentekleuren, die ook nog eens superlekker ruiken: we hebben het over de hyacint. Maak snel kennis met deze rasoptimist.


Omschrijving : Matig winterhard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts