maandag 28 maart 2016

Uitgebloeide azalea in de tuin

De tuinplant is echter ook zeer geschikt om in bakken op het terras te zetten. Zorg er dan wel voor dat overtollig regen- of gietwater weg kan vloeien. Bijvoorbeeld door gebruik van hydrokorrels of een gat in de bodem van de pot. Verwijder uitgebloeide bloemen.


Je kunt de Azalea het beste na de bloei snoeien.

Ideaal is een licht beschaduwde plaats met alleen wat morgen- of avondzon. Snoeien kan achterwege blijven. Het verwijderen van uitgebloeide bloemen volstaat.


Met een bloeiende Azalea is het volop genieten. De bloemen laten zich vanaf mei zien en geven de tuin een betoverende sfeer. Maart is een uitstekende maand om de Azalea een plekje in de tuin te geven zodat jij straks volop kan genieten van een uitbundige bloemenzee. Maak kennis met de tuinplant van de maand .

Een in onze tuinen aangeplante rhododendron en azalea groeit natuurlijk in andere omstandigheden op als in de natuur. Men breekt de uitgebloeide bloemstelen eruit, voorzichtig tussen duim en wijsvinger, zonder de onderliggende nieuwe knoppen te beschadigen. Het is belangrijk dat na de bloei de uitgebloeide bloemen worden verwijderd. Wat doe je hiermee als ze zijn.


Rhododendrons geven in het voorjaar fantastische bloemen. De basis voor veel weken plezier van een azalea in de huiskamer, kantoor of andere ruimte wordt al bij de aankoop gelegd. Let er op dat alle knoppen gelijkmatig gezwollen zijn en reeds kleur tonen, enkele bloemen open is een pluspunt. Het blad moet fris en levendig zijn. Een azalea voelt zich opperbest bij.


De Azalea heet tegenwoordig eigenlijk Rododendron, maar dan van het Azalea - type. Na het bloeien dient er te. Er zijn enkele groepen te onderscheiden.


Ze bloeien uitbundig in de maanden mei en juni. Plant de Azalea diep: het gat in de grond mag tweemaal de omvang en diepte van de kluit hebben. Groenmoesmarkt Moet ik uitgebloeide bloemen te verwijderen?

Planten bloeien om hun bloemen te laten bestuiven en zo zaad te kunnen vormen om voor nageslacht te zorgen. Het was de twintigste keer dat de organisatie uitpakte. Helaas is de azalea snel uitgebloeid. Hoewel, met volgende verzorgingstips zal je er . Veel mensen zien de Azalea als een langbloeiend boeket en gooien de eenmaal uitgebloeide plant weg.


Makkelijk is het ook niet, maar met wat moeite kan hij wel overgehouden worden. Het handigste is hem na de IJsheiligen (tot en met mei) op een schaduwrijke plek in de tuin te planten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts