donderdag 24 maart 2016

Kweken in koude kas

Probeer de kas flink te luchten. Lucht alleen als het buiten niet te koud is en zorg dat het niet tocht. Help de natuur een handje door te zaaien op warmte. Dat doe je in een kweekbak met bodemwarmte of een broedstoof.


In februari is zaaien zonder warmte geen succes.

De volgende tips en suggesties zijn voor de kas in . Een kweekbak vult het gebruik van een kas perfect aan. Forceer in de lente jonge planten met de kweekbak. Zet een kweekbak over je moestuin of MeterMoestuin en bescherm je planten in hun eerste stadium. Zo ontstaat een koude bak waarin je planten beschut opgroeien. De bak bestaat uit een aluminum frame met . Door gunstige omstandigheden in een kas worden de kweek mogelijkheden uitgebreider.


Hieronder ziet u een lijst met gewassen welke U zou kunnen kweken.

In januari kunt U aan de gang met de volgende gewassen: Koolrabi, Kropsla en opgekweekte Ramenassen. U zult ontdekken dat sommige delen van uw kas warmer zijn dan andere. Het kan dus mogelijk zijn om in een koude kas gematigde planten te kweken. Sinds jaren tuinier ik, maar had tot een viertal jaren geleden geen koude kas. Sinds mijn pensioen en de verhuis naar een andere locatie, wou ik op een vaste plaats in de nieuw aangelegde groentetuin een degelijke koude bak opbouwen.


Voordien had ik een stevig gebouwde koude bak opgebouwd met betonplaten en . Tomaten heb ik dit jaar alleen voor getrokken in de kas en die hebben het hele seizoen buiten gestaan. Welke (vaste) planten hebben jullie allemaal in de koude kas ? Je kunt de volgende groenten proberen: Zaaien van . Dat heeft in ons klimaat zoveel voordelen. In de Moestuin kalenders op deze site . Koude bakken te koop - koude bakken of kweekbakken - Waarop letten bij de aanschaf van een koude bak?


Kweekbak Diamond - online. December: wat kan ik kweken en hoe kweek ik het in de kas ? Deze sla is koude - en vorstbestendig, ze is rond en werkelijk . Met een koude bak bescherm je planten tegen kou en regen, terwijl ze genoeg licht en zelfs een beetje extra warmte krijgen. Zo kun je in oktober nog groente zaaien en planten, om hartje winter te genieten van vers geoogste sla, spinazie en knoflook.

Maart: wat kan ik kweken en hoe kweek ik het in de kas ? Augustus: wat kan ik kweken en hoe kweek ik het in de kas ? Over enkele weken kun je de eerste blaadjes oogsten voor een . Westland verlicht in de nacht, om met lampen het tekort . Bloemen kweken in een koude kas , heeft niet veel zin, daar zijn buiten genoeg mogelijkheden voor en voor bloemen een prima klimaat. Sla kweken gaat het best in een glazen kas. Gelukkig kun je ook gebruik maken van een foliekas of een opvouwbare tuinkas. Ook een tunnelkas kan goed werken.


In het najaar kunnen ze langer doorgaan met het telen van hun groentes. Kijk in het artikel soorten kassen om de juiste kas te kunnen kiezen. Meer smaak, meer soorten, een langer tuinseizoen en een beschut zitplekje op koude momenten: met een kas vergroot je de mogelijkheden van je tuin enorm. Denk je erover na om een kas aan te schaffen?


Als stadsboer ben je aangewezen op het gebruik van een kas , koude bak of met plastic overdekte tunneltjes om meloen te kweken. Het is niet aan te raden om meloen direct in de volle grond van de kas of koude bak te zaaien, het beste kan je de meloen eerst binnen . Plantenkassen , broeibakken en folie efficiĆ«nt gebruiken - planten beschermen achter glas - kweken in een plantenkas De meest geliefde planten voor de plantenkas : groenten - kruiden - zomerbloemen - bloembollen kweken. Professionele teelt vindt uiteraard in de kas plaats. Graag nodigen we jou daarbij uit.


We beginnen om 19:uur en stoppen om 22:uur. De koffie en thee staan dan weer klaar. De lezing wordt gehouden in de Wereldwinkel, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts