maandag 16 november 2015

Parasolden winterhard

Pinus pinea ook bekend als Parasolden is een pijnboom, wintergroen en winterhard , groeit met grillige vertakkingen. De zaden (pijnboompitten) worden gebruikt om gerechten een nootachtige smaak te geven. In Zuid-Europa wordt de parasolden vaak aangeplant langs straten, pleinen en in tuinen.


Symboliek en geschiedenis. De parasolden is het symbool van de overwinning .

Dit is een uitgesproken mediterrane plant, maar toch zou hij tamelijk winterhard zijn: tot -à -°C. Hij groeit langs de oostkust van de VS . Zeer karakteristieke boom met een afgeplat bolvormige kroon op een stevige rechte stam waardoor een mooie parasolvorm ontstaat. De stam is oranjebruin en krijgt.


De plant gedijt ook prima in een . Gelukkig zijn ze zonder verdere problemen de zomer doorgekomen. Tevreden van het plantmateriaal én van de levering!

Bloei NVT Groei beperkt door heel warme zomer. Winterhard nog geen winter geweest. Schrijf uw eigen beoordeling voor de Parasolden ( Pinus pinea). De Pinus Pinea oftewel de Italiaanse Pijnboom of Parasolden is een sterke winterharde naaldboom met een Italiaanse karakter. De Pijnboom is met zijn paraplu- of parasolvormige kroon een opvallende verschijning in de Mediterrannee.


Het is een conifeer die oorspronkelijk uit het westelijk Middellandse Zeegebied komt en goed bestand is tegen de wind. Sinds de tijd van de Romeinen wordt de boom al aangeplant in kuststreken. Iemand ervaring met het stekken van de parasolden ? De boom kan tot ongeveer m hoog worden. Pinus pinea - Parasolden. Karakteristieke conifeerboom met een heel typische brede bolle parasolvormige kruin en lange, stijve naalden.


De Pinus pinea heeft een parasolvormige kroon met uitgespreide takken die bevestigd . Schaduw: halfschaduw, halfvolle zon, zon. Vochtigheid: normaal, droog. Plantdichtheid: per 1m² Per vierkante meter .

Wil je hem kleiner houden, knip dan in de lente de nieuwe groei-scheuten doormidden. Deze boom levert op oude leeftijd de heerlijke pijnboompitten. Bladhoudend in de winter , ja. Latijnse naam, Pinus pinea. Zie onderstaand productoverzicht voor ons assortiment aan winterharde groenblijvende Pinus pinea ( parasoldennen ). Pinus pinea ( parasolden ) is verkrijgbaar als halfstam en hoogstam.


Bovendien hebben we nog andere varianten winterharde groenblijvende Pinus pinea op voorraad. Nederlandse naam, Parasolden. Heeft u last van inkijk of wilt u ook in de winter schaduw, dan is deze struik of (lei) boom zeer geschikt.


Hij beschikt over soorten bladeren, kleine bruingroene schubnaalden en lange, platte eindstandige donkergroene kransnaalden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts