vrijdag 27 november 2015

Lottum rozenfestival

Overal waar u kijkt, zijn rozen verwerkt. Een schitterend versierde kerk, oogverblindende tuinen en creatieve mozaiëken worden door vele vrijwilligers gemaakt. Daarnaast kunt u de roos ook beter leren kennen op o. Kosten entreekaarten: Voorverkoop: €100.


Zaterdag augustus 10.

Liefst zeventig procent van de Nederlandse rozenproductie komt uit dit pittoreske dorpje in Noord-Limburg. Op verschillende plekken op het terrein zijn terrassen ingericht waar u in alle rust een drankje kunt nuttigen. Tevens zijn er enkele restaurants waar u . In aanloop naar de editie . Zo is er voor elke leeftijdsgroep wat te beleven . Rozenfestival vanaf nu volop in de schijnwerpers.


Miljoenen rozenknopjes en tienduizenden snijrozen zijn verwerkt in betoverende mozaïeken, modeltuinen en prachtig versierde objecten. Ook zijn er honderden vazen met .

Lottum is hèt rozendorp van Nederland. Dat laat de organisatie zondagavond weten. De toekomst van het festival was eerder nog in gevaar. Als de functie bij de start van de . Op uitnodiging van De Rozenhof heeft IVN De Maasdorpen zich samen met de Imkervereniging Horst e. IVN belichtte de wilde bijen en hun nut voor de rozen, de imkers zette de honingbij in de spotlights.


Kinderen konden eigenhandig een insectenhotel maken, dat ze mochten mee . Navenant Magazine verschijnt keer per jaar en is een lifestylemagazine over genieten in Nederlands- en Belgisch-Limburg. Ook dit jaar is Veiling Rhein-Maas weer een van de hoofdsponsors. Een tuinfair, rozen- en bloemschikdemonstraties, eetbare rozenspecialiteiten en volop informatie over kas- en . Sommigen hadden zelfs toegangsbewijzen gewonnen via Omroep PM, maar dat even terzijde. Met dit kookevenement wil De Rozenhof de roos en rozenbottel meer bekendheid geven als bron van geur- en smaakbeleving.


U kunt online geen kaarten meer kopen. U bent van harte welkom! Op dit moment zijn er geen tickets beschikbaar. Probeer het later opnieuw. E-ticketsysteem door Forwart.

Indrukwekkend waren het interieur van de kerk en het kasteeltje de Borggraaf en . We gaan nu genieten van een. Bram van Lierop (21) uit Meterik en Lianne Deckers (19) uit Melderslo werken er aan hun afstudeeropdracht voor hun opleiding Bloem en Design aan het Citaverde College in Horst. Op geheel eigen wijze hebben . Plaatselijke rozenkwekers en kunstenaars hebben zich de afgelopen weken volop ingezet om dit festival van vrijdag tot en met maandag augustus weer .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts