vrijdag 6 november 2015

Hoe lang duurt het voordat een rups een vlinder wordt

Hallo, ik heb een paar rupsen van grote koolwitjes in een potje om te kijken wanneer ze in een pop en uiteindelijk in een vlinder zullen veranderen. Maar hoelang gaat dit duren ? Ik ga over een week en vier dagen op reis. Heb je of rups gezien en kan je hem in deze site niet vinden?


Ga naar het rupsenzoeksysteem , tijdelijk nog even op de oude website. Hoe oud een vlinder wordt , is heel verschillend.

Hoe lang duurt het voor een pop in een vlinder verandert? Dat is heel verschillen . Hoe snel de levenscyclus gaat, is afhankelijk van de tijd van het jaar. Hoe meer licht en warmte, hoe sneller de ontwikkeling gaat.


De ontwikkeling van een rups duurt ongeveer tot dagen. Wil je de levenscyclus van dichtbij zien? Bestel dan eitjes, rupsen en poppen bij De Vlinderstichting.


En zie zelf hoe een vlinder uit de pop kruipt!

Niemand weet hoe het precies gaat maar het is wel heel bijzonder. Tenslotte barst de cocon open en kruipt een vlinder naar buiten. De vleugels zijn nat en opgevouwen.


Vanuit het lijf wordt bloed in de vleugels gepompt. Het leven van de vlinder bestaat uit vier fases. Hij begint als eitje en wordt daarna een rups. Deze rups wordt een pop.


Uit deze pop komt de volwassen vlinder. Alles kan een paar weken duren , maar ook een paar maanden. Zijn leven begint dus als eitje. Hoelang duurt het voordat een rups verandert in een vlinder ? Ik… Terug naar het overzicht.


Soms kan het zelfs bij één soort verschillen zoals bij het groot koolwitje. In de zomer duurt het iets meer dan een week tot het koolwitje uit de pop kruipt. Rupsen groeien op als wezen.


Vlinderouders zorgen niet voor hun kinderen en zijn vaak al overleden voordat de eerste rups uit het ei kruipt. Een gemiddelde rups in Nederland kan drie tot zes centimeter lang worden.

Dit spinsel wordt gebruikt om zich uit planten te laten zakken. Het verschilt per vlinder hoe lang het duurt voordat de vlinder uit de pop komt. De energie die wordt opgeslagen wordt niet alleen gebruikt om de verandering van pop tot vlinder mogelijk te maken.


De rups spint een cocon om. Veel vlinders nemen geen voedsel meer op als ze uit de pop komen. Alle energie die wordt gebruikt om te vliegen, een partner te zoeken en zich voort te planten is bij deze soorten als rups bij elkaar . Verhaal van Willem van Beilen.


Mij dochtertje had een rups in een aquariumbak en heeft daar goed voor gezorgd. Sinds een week heeft hij een prachtige cocon gemaakt in een hoekje van de bak. De grote vraag is nu: hoe lang duurt het voordat daar een vlinder uitkomt? Komt er uberhaubt wel een vlinder uit?


Bij de familie Eefting een grote rups in de tuin, of ik even wil komen om hem te determineren. Conclusie via de telefoon: rups van een vlinder uit de pijlstaartfamilie. Een rups met een kromme stekel op de achterkant. De pijlstaarten ( Sphingidae) zijn een familie van nachtvlinders. De meeste pijlstaarten zijn . Jonge rupsen eten niet direct na het uitkomen, vaak duurt het een of twee dagen voordat ze beginnen te eten, in die tussentijd lopen ze veel in het bakje rond.


Als ik niet weet hoe lang een rups nodig heeft om te verpoppen, houd ik meestal veertien dagen aan zodat ik er zeker van ben dat de rupsen daadwerkelijk . Dit wordt verpoppen genoemd. Als de metamorfose is voltooi barst de pop open en kruipt de vlinder naar buiten. Op deze pagina staat de gedaanteverwisseling van de Dagpauwoog ( Aglais io Inachis io) centraal, een mooie serie hoe de Dagpauwoog uit de pop komt gekropen.


En dit zo zynde, hoe zyn deze Wormpjes dan in de Pop, die ook geen voedzel gebruikt, gekomen? Heeft veel ligt de Rups dezelven, door genuttigd voedzel gekreegen ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts