donderdag 26 november 2015

Azijn groene aanslag

Het schoonmaakmiddel voor een duurzaam huishouden is natuurlijk azijn ! Dit ouderwetse schoonmaakmiddel blijft verrassen. En wat blijkt… ook in de tuin! Het aanvalsplan luidt als volgt: Veeg je . Het merendeel van de consumenten die op onze vraag reageerden gebruiken schoonmaakazijn of andere azijn.


Sommige mensen mengen dit met andere producten zoals soda.

Laat de azijn wel goed inwerken en na enkele dagen zal de groene aanslag vanzelf verdwijnen. Je kan dit het best doen als . Groene aanslag op tegels in de tuin of op het terras? Wij leggen je uit wat je kunt doen om dit probleem definitief op te lossen! Wat moet je doen wanneer er sprake is van groene aanslag of mosvorming op tegels? Door het kookwater van de aardappels op je straatje te gooien verdwijnt de groene aanslag binnen een paar dagen en blijft lang weg.


Het verwijderen van de groene aanslag kan op de volgende manier: Neem een mengsel van 3gram soda op liter water. Onlangs viel op deze pagina te lezen dat een scheutje azijn prima werkt tegen groene aanslag op het terras. Goede zaak, want daardoor kunnen de chemicaliën in de kast blijven.

Maar vorig jaar mocht dat van . Azijn mag je helemaal niet gebruiken! Het is niet echt genieten van uw tuin, als uw fraaie tuintegels zijn bedekt met een vieze laag groene aanslag. Hoe kun je groene aanslag op tegels verwijderen?


Nadeel: Door azijn verzuurt de grond onder uw tegels en doodt het organismen die juist goed zijn voor uw tuin. De resterende aanslag kan te lijf worden gegaan met pure azijn in een ( zuurbestendige) plantenspuit. Helaas is azijn funest voor de meeste levende organismen, waardoor . De mossen en algen die de groene aanslag vormen gedijen goed op vochtige en schaduwrijke plaatsen. Giet gewone of schoonmaakazijn puur over de groene tegels en laat het inwerken.


De azijn kan ook worden verdund met een gelijke hoeveelheid water, liter azijn op liter water. Je zou het na een dag al moeten zien, zoniet dan is de concentratie te zwak. Misschien dat er met een verdunde concentratie toch wel gaat, maar het langer duurt, ook moet je rekening houden met de regen die er na het spuiten kan . Daarmee besproei ik de tegels.


Beetje met de bezem erover en twee dagen later kun je het wegspuiten met de tuinslang. Let wel op wanneer de tegels kalk bevatten. Dan kun je beter geen azijn gebruiken, want azijn is zuur en tast kalk aan.


Scheutje natuurazijn toevoegen bij het koken van een ei. Het voorkomt het barsten van de schil.

Laat het een nachtje weken in de azijn of. En azijn bleek niet alleen handig voor die tegels, je kon er de duvel en zijn oude moer mee schoonmaken. Het ontkalkt alles, zorgt voor blinkende ramen en doet groene aanslag buiten verdwijnen als sneeuw voor de vroege voorjaarszon. Je kunt er ook je haar mee naspoelen, gaat dat ook mooi glanzen.


Lees onze tips om simpel je bestrating en tuinmeubilair te ontdoen van groene aanslag. Het liefst toepassen na een tijd van droogte, dan neemt het mos meteen veel azijn op. Ik heb een paadje van oude straatstenen in een donker gedeelte van de tuin dat altijd iets vochtig blijft en daardoor ook snel groen.


Nu heb ik de groene aanslag eraf (met schoonmaak azijn en daarna geschrobd met soda) maar nu zijn de stenen glad en gevaarlijk om over heen te lopen. Maar onderstaande tips kun je ook gebruiken tegen groene aanslag op de muur of op klinkers, tegels, hout, tuinmeubelen, luifel, parasol of zelfs je cabriodak! Wil je snel en makkelijk.


Moet wel gebeuren bij droog weer en het liefst als de zon flink schijnt. Je kunt ook de groene aanslag wegschrobben met groene Biotex. Voor kleine oppervlakten . Door de enzymen in de biotex wordt alg en mos weggevreten. Als je last hebt van groene . Een zeer effectief en milieuvriendelijk middel om deze groene aanslag te verwijderen is schoonmaakazijn.


Niet alleen groene aanslag maar ook onkrui gras en planten kunnen hiermee worden gedood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts