dinsdag 17 november 2015

Boktor houtworm herkennen

Het diertje wordt daarom ook beschouwd als een van de insecten die het meeste schade aankunnen richten. Het is echter niet de Boktor zelf die de schade aanricht, maar de larven van de Boktor. In Nederland hebben mensen en bedrijven het . De Huisboktor herkennen en bestrijden. Omdat ze van hout houden, tasten ze dit hout aan waardoor ernstige beschadigingen kunnen ontstaan.


Denkt u dat u last hebt van houtworm of houtwormkevers en wilt u houtwormen herkennen en bestrijden?

Hoe kun je houtwormen herkennen ? Als je hout in huis controleert, dan herken je houtwormen aan: Kleine gaatjes in houten oppervlakken (tot mm). Houtworm herkennen : hoe doet u dat? Witte larvenkopjes die af en toe naar buiten piepen. Hoe herkent u houtworm of boktor regio rotterdam zuid holland. Uit de eitjes komen de larven.


Deze larven vallen onder de noemer houtworm. De larven van de huisboktor kun je herkennen aan de grijswitte kleur.

Zij vreten zich door het hout heen met alle gevolgen van dien voor het hout. Spring naar Herkennen - Herkennen. Het herkennen van de boktor is niet altijd even makkelijk. Toch is het voor de bestrijding van wezenlijk belang om precies te. Wanneer je een dak hebt die enigszins vochtig is geworden of waar schimmels een kans hebben gekregen is de kans best groot.


Aan de type gaatjes in het hout, oftewel de uitvliegopeningen van boktor , kun je veelal boktor herkennen. Maar je kunt ook boktor herkennen aan het type boormeel. Boktor herkennen doe je door op een aantal specifieke kenmerken te letten, onderstaand hierover meer informatie. Dit soort heeft al voor veel schade gezorgd.


De boktor komen we geregeld tegen in vrij nieuw hout. Het is dus onzin dat houtwormen alleen maar antiek hout eten. Ook nieuw hout wordt aangetast door houtwormen. En het beestje heeft grijze vlekken op het schild. Waarom is het belangrijk om een boktor te herkennen ? Het hout wordt toch niet gelijk volledig aangetast?


En daarnaast boktorren zijn toch klein? Kunnen ze daadwerkelijk veel schade aanrichten? Het is wel degelijk van belang om een boktor te herkennen en te weten dat het .

Hoort u geknaag in uw mooie houten kast? Dan zou dit kunnen duiden op de aanwezigheid van de familie boktor in huis. Daardoor kunnen zij razendsnel voor een groot aantal houtwormen zorgen, welke uw houtenconstructies in gevaar brengen. Aan de volgende kenmerken kunt u deze vervelende boktor herkennen.


Vervang hout dat al aangetast is direct zodat er geen enkele boktor of houtworm achter kan blijven. Tot slot kun je houtworm herkennen door te achterhalen in welk type hout de houtworm zit. Hieronder een opsomming van soorten houtwormen en het type hout waar ze voor kiezen: Boktor : kiest voor nat hout en droog hout.


Gewone houtwormkever : kiest voor kurkdroog, onbehandeld hout. Grote houtwormkever : kiest voor . U kunt houtworm herkennen door allerlei gaatjes in het hout. Van Meijel werkt met gecertificeerde medewerkers die de bestrijding onder uiters veilige omstandigheden uitvoeren. Onze materialen en bestrijdingsmiddelen worden aan een hoge standaard getoetst en zorgen niet alleen voor een veilige bestrijdingsmethode, . Hierbij bespreken we ook welke bestrijdingsmethode wordt gekozen om de boktor te bestrijden.


U kunt eenvoudig het werk van de boktor herkennen. Zodra een boktor volgroeit is, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts