woensdag 20 augustus 2014

Groenblijvende clematis soorten

Alle vroegbloeiende soorten bloeien op hout dat in het vorige jaar is gevormd. Snoei licht bij na de bloei. Clematis cirrhosa - syn. Er zijn diverse kweekvormen met roze of witte bloemen. De vrij kleine bloemen geuren bij de meeste soorten.


Een groot gedeelte ook tweede helft Augustus.

Atragene Groep, witte bloemen, groenblijvend , licht snoeien na de bloei. Hij is groenblijvend in de winter en bloeit al vroeg in het voorjaar ( maart-april). Zijn bloemen zijn veelal wit en geurend.


Sommige soorten zijn kruidachtige planten. Ze komen op beide halfronden voor in de gematigde zones, en in de tropen in gebergten. De soorten uit gematigde streken zijn bladverliezen maar die uit warmere streken groenblijvend.


De planten worden gekenmerkt door vier tot acht bloeiende kelkbladeren. Pyracantha (vuurdoorn) is ook een groenblijvende soort maar geen echte .

De meeste soorten clematis of te wel Bosrank zijn bladverliezend maar er zijn ook enkele soorten die bladhoudend zijn. De wortels moéten zelfs beschaduwd zijn. De bladeren glanzen en zijn. De clematis is de bekende ster onder de klimplanten, maar wist je dat er heel veel verschillende soorten zijn? Er is zijn groenblijvende exemplaren maar ook vroegbloeiende soorten die al in maart bloeien.


Bij Intratuin vind je het grootste assortiment clematis met allerlei soorten kleuren, geuren en bloemen! Wie verder nog graag van bloemen geniet kan ook aan zijn trekken komen, er is voldoende keuze in groenblijvende , bloeiende klimplanten. Een betrouwbare webwinkel : Instagram.


Er bestaan verschillende vroegbloeiende en groenblijvende soorten , kleinbloemig en grootbloemig. Jonge blad is bronskleurig. Er zijn ook clematissoorten die na de bloei nog prachtig vruchtpluis dragen. CLEMATISSEN SNOEIEN Over het snoeien van clematissen werden, net als over rozen, in het verleden al tuinbijbels volgeschreven.


Met deze tips krijgt je clematis een flinke wortelkluit en ditto scheuten, zodat je er jarenlang van kan genieten. Kiezen uit de talrijke soorten is een ander paar mouwen. De hoogte na jaar is 3cm.


Aanbevolen aantal per vierkante meter : 1. Nederlandse naaBosrank Dit artikel is slechts beperkt leverbaar!

Er zijn zeer veel clematissoorten , de Bosrank of. Deze plant is zeer winterhard. De Bosrank is een sterke en snelle groeier welke vooral kalkrijke grond prefereert. Bijzonderheden: groenblijvende , goed winterharde klimplant met krachtige, verhoute stengels en glanzende groene bladeren, die aan de onderkant lichter van kleur zijn.


Als je een paar clematissoorten en kleuren combineert krijg je een prachtig effect op je schutting. Hier zie je een mooie combinatie van een grootbloemige blauwe en een kleinbloemige paarse soort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts