dinsdag 26 augustus 2014

Passiflora incarnata

Hij vermeerdert zich door middel van bestuiving en via ondergrondse uitlopers. Deze bloem heeft zelfs geneeskracht. De Latijnse naam is passiflora incarnata. Incarnata betekent ´belichaamd´ of ´in het . Hij werd ook in de Braziliaanse volksgeneeskunde veelvuldig gebruikt.


De passiebloem was bij de Zuid-Amerikaanse Indios welbekend als geneeskrachtige plant.

Er zijn enorm veel soorten passiflora. Passiebloem behoort tot de passiflora. Echter is het vooral de passiflora incarnata van de passiebloem soorten die wordt gebruikt om medicinale doeleinden. Er zijn een aantal voordelen verbonden aan de werking van passiflora incarnata. Het werd vroeger reeds . In de zomer liggen die steeds vaker in de winkels.


Passiflora helpt bij stress, angst en slaapproblemen. De naam “passiebloem” heeft (helaas?) niets met passie of romantiek te maken.

De naam ontstond doordat de ingewikkeld gebouwde corona in het hart van de bloem op de doornenkroon van Christus lijkt. De stengels zijn dun, groen en verhout, de loofbladeren 3- tot 5-delig gelobd. De witte en purperen bloemen staan afzonderlijk.


Er zijn over de hele wereld meer dan . Easily grown in average, medium, well-drained soils in full sun to part shade. De plant houdt van veel zon. Roots appreciate a loose mulch. Spreads by root suckers to cover large areas in optimum growing conditions.


It is hardy to zone (UK) and is not frost tender. The flowers are hermaphrodite (have both male and female organs) and are pollinated by Bees. Zaaien van passiebloemen is een boeiend avontuur! Belangrijk daarbij is regelmatige aanvoer van vers zaa anders duurt de kieming erg lang of blijft uit.


De bloeitijd is meestal in de zomer, van . Voedingssupplement met planten. Vertaald van Engels naar Nederlands inclusief synoniemen, uitleg en gerelateerde woorden. Other Common Names: maypop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts