vrijdag 15 augustus 2014

Symptomen ontstoken ogen

Als een oogontsteking ontstaat door irritatie als gevolg van stof, rook, droge lucht of bijvoorbeeld chloor in het zwemwater, dan zijn de eerste symptomen een waterige afscheiding, waarna het oog rood wordt. Ook irritatie als gevolg van het droge ogen syndroom geeft klachten als roodhei pijn en een waterige afscheiding. Lees hier alle oorzaken, symptomen en behandelingen van oogontsteking. Als we het hebben over een oogontsteking , gaat het meestal over een conjunctivitis.


Oogfonds geeft informatie en advies! Bij een conjunctivitis is het slijmvlies, dat het buitenste laagje van de oogbol en de binnenkant van de ooglid vormt, ontstoken. Dit slijmvlies heet de conjunctiva.


In de conjunctiva lopen fijne bloedvaatjes die normaal gesproken nauwelijks . Een ontstoken oog is besmettelijk als de oorzaak een virus of een bacterie is. De symptomen van een oogontsteking zijn onder meer rode ogen , oogafscheiding en een branderig gevoel. Conjunctivitis is de medische term voor een ontstoken slijmvlies (of bindvlies) van het oog.


Het is de meest voorkomende oorzaak van een rood oog. Het oogwit wordt bedekt door slijmvlies (conjunctiva) en dit bevat heel dunne bloedvaatjes. Bij irritatie zetten deze onopvallende bloedvaatjes op, waardoor het oog rood . Oogontsteking kan gepaard gaan . Bij een bacteriële oogontsteking ontstaat een branderig, prikkend of zanderig gevoel in het oog.


Meestal begint de aandoening in één oog. Soms blijft de ontsteking beperkt tot één oog. Vaak gaat de oogontsteking gepaard met een flinke verkoudheid of griep. Symptomen virale oogontsteking. Een oogontsteking komt meestal door een verkoudheidsvirus, minder vaak door een bacterie.


De ontsteking bereikt zijn hoogtepunt na . Uw oog is rood en er kan slijm of pus in uw oog zitten. Maak het oog een paar keer per dag schoon met kraanwater. Draag geen contactlenzen.


Voorkom besmetting van uw andere oog en andere mensen:.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts