maandag 11 augustus 2014

Phlomis tuberosa combineren

Uiteindelijk bereikt de vaste planten een hoogte die kan variëren van 1tot 1cm. Hierbij laat de tuinplant zich makkelijk combineren , zoals bijvoorbeeld met de Echinacea of Panicum. Ook na de bloei blijven de uitgebloeide bloemen nog lang decoratief. De gemiddelde hoogte is 1cm.


Knopen en bollen bestaan uit dicht op elkaar zittende bloemetjes.

De bloemkleur is lilaroze. In de zomer zijn het echte opvallende kleurpunten in de beplanting. U kunt de planten echter ook uitstekend met andere planten combineren. Nederlandse namen die ik tegenkwabrandkrui bruidstaartplant en Jeruzalem kaarsen. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.


Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 1centimeter. De Brandkruid is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips .

En eenmaal uitgebloeid blijven de bloemstengels nog maandenlang, tot ver in de winter stevig overeind staan. De uitgebloeide bloemen blijven nog lang decoratief. De nederlandse naam is Brandkrui familie van de Lamiaceae. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. De pollen vormen een dicht gebladerte en blijven in de winter groen.


In het voorjaar verschijnen de stengels die zich recht omhoog richten. Zeer mooi om te combineren met andere vaste planten in de border. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant verdraagt zomerse droogte en winterse kou prima. Het is een plant voor de liefhebber.


Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming. Phlomis russeliana is een groenblijvende tuinplant. OO Groetjes van Marjolein! Veronicastrum virginicum, Kleur: Roze bloemen geven mooi verticaal accent in de border. Hoge stevige soort die dus niet omvalt en ook inde winter een prachtig wintersilhouet geeft.


Natte kwakkelwinters is een ander verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts