woensdag 6 augustus 2014

Natuurlijke vijvers foto's

Fotos en voorbeelden van natuurlijke vijvers gemaakt door onze klanten. Een mooie als bron van inspiratie als u zelf een natuurvijver wilt aanleggen. Door op de plaatjes aan de rechterzijde te klikken, krijgt u voorbeelden van bestaande tuinvijvers.


We plaatsen deze graag als mogelijke bron van inspiratie voor uw eigen nieuw aan te leggen vijver. Ontdek en bewaar ideeën over Kleine vijvers op Pinterest. Meer ideeën over Kleine achtertuin vijvers , Visvijvers en Visvijver tuinen.

De grootte van de vijver moet in verhouding zijn met het budget dat u wil spenderen aan de vijver. Onze vijver is een natuurlijke vijver dat wil zeggen dat er geen filterinstallatie aanwezig is. Wel een fonteinpomp om wat beweging en zuurstof in het water te krijgen. Deze winter gaan we ook een zuurstofpomp plaatsen. Een natuurlijke vijver is een eenvoudige poel in de tuin waarin meestal geen pompen voorzien worden.


Het water wordt biologisch gezuiverd door de planten en de lavasteen aan de rand van de vijver. Natuurlijke waterloop doorheen tuin met eilandjes en handgemaakte bruggen. Stapstenen over een vijver.


Toch is een formele vijver vaak een betere keus dan een natuurlijke vijver.

Vooral in een relatief kleine en omheinde achtertuin geeft een formele vijver meestal een mooier effect dan een natuurlijke vijver. Helaas is dit bij de meeste tuinen niet mogelijk, je dient al over een vrij grote tuin van enkele duizende m2 . Ook dan is een vijver een logische, natuurlijke oplossing. Leid het regenwater van het (tuin)huis naar je vijver. Overtollig water wordt opgenomen in een moeraszone waarin planten en diertjes een plek krijgen.


Als het regent, stroomt de poel langzaam vol. Na de regen zal het moeraswater langzaam in de bodem. Kun je een mooie, heldere vijver hebben vol leven, zonder pomp of chemicaliën?


Op deze manier lukt het mij met gemak al jaren. Op een warme, zomerse dag zit ik eens in mijn vijver te turen: wat een drukte is het daar. Wat gebeurt er allemaal? De basis voor een gezonde, natuurlijke vijver ligt in het aanplanten van voldoende zuurstofplanten. Wanneer het zuurstofgehalte in het water hoog genoeg is, kan de groen- of, in zuur water, bruinmakende alg zijn werk niet doen en blijft de vijver dus prachtig helder.


Elke chemische toevoeging aan het water kan helpen . Een tuinvijver met een natuurlijk evenwicht heeft weinig onderhoud nodig, belast het milieu minimaal en is relatief goedkoop. Je hoeft geen dure filters, pompen, uv-lampen en chemicaliën te gebruiken. Bovendien is jouw waternatuur een prettige plek voor insecten, kikkers en padden, die in de stad . Ik heb echt geen verstand van vijvers en poelen vandaar mijn vraag, want het lijkt me geweldig voor de paardjes om een grote poel voor ze te graven.

Wanneer je een vijver wil aanleggen, dan zal je je eerst moeten afvragen naar wat voor type vijver je voorkeur uitgaat. Wil je een formele vijver die rechthoekig is en rondom strak afgewerkt? Of is het de bedoeling dat de vijver een natuurlijke uitstraling krijgt met veel planten? Ook de beschikbare ruimte speelt een rol bij je.


Flagstones toegepast bij vijvers voor koikarpers. Gebroken Natuurstenen voor de opbouw van watervallen en natuurlijke vijverranden en vijvermuren. Formele of natuurlijke vijver.


Ook voor het type vijver moet. In een grotere tuin kan de keuze juist vallen op een natuurlijke vijver , met een meer geleidelijke overgang tussen land en water. Op de foto is goed te zien dat de vijverrand hoger ligt dan de omringende tuin. Dit voorkomt dat er vuil . Praktische adviezen - Ontwerp en aanleg - Onderhoud - Dierenrijk - Vijverplanten. In vele tuinen past een informele, natuurlijke waterpartij het beste bij het omringende landschap.


In de afgelopen jaren hebben wij veel vijvers ontworpen en aangelegd. Van zwemvijver tot natuurlijke vijver , van kleine tot grote vijver. Wij laten u hieronder graag zien welke projecten wij onder andere gedaan hebben.


Als u wilt zien hoe een bepaalde vijver is gebouw klik dan op de foto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts