vrijdag 29 augustus 2014

Gras maaien december

In het najaar kan je je gras maaien tot december. Zorg dat het gras in rust gaat komen. Voedt daarom (al vanaf september) niet meer bij met mest oid. In ieder geval tot aan de nachtvorst.


Precies weten welk onderhoud u wanneer op uw gazon doet?

Bekijk onze handige gazon kalender. Maai het gras zolang het groeit. Door de warme najaarsmaanden van de laatste jaren, groeit het gras soms wel tot november of december door.


Maar maai het gras in het najaar niet te kort. Als u het gras niet meer maait , kan zeker in de vochtige najaarsmaanden verstikking optreden en heeft . Net voor de winter dient het gazon vrijgemaakt te worden van maaigoed en bladeren, anders begint het gras door de hoge vochtigheid te rotten. Wat velen niet weten is dat een grasmaaier uiterst geschikt is voor het opzuigen van herfstbladeren.


Maaien kan zolang het gras nog groeit.

De ideale maaihoogte voor de winter . Vanwege het zachte weer is het gras nu zelfs in december nog gegroeid. Zou je het ook nu nog kunnen maaien ? Ik heb er gisteren nog gemaaid en denk dat er nog zullen volgen. Meer en meer voetbalvelden vernieuwen naar kunstgras. Ook zie ik hier en daar . Echt koud kunnen we het nog niet noemen.


Zelf raadt hij aan om bij de laatste maaibeurt het gras iets langer te laten dan je doorgaans maait. Doordat het gras langer is, zal onderliggend mos en onkruid minder kansen krijgen om door te groeien. Zelfs in de winter kan je het gras nog maaien. Het zal er daardoor frisser uit gaan zien. Weet je niet precies wanneer je nu het best kunt maaien en hoe je dat het beste kunt aanpakken?


Bijkomend voordeel van frequent maaien , is dat onkruid en andere grassoorten geen kans krijgen om te groeien en zich uit te zaaien. In november en december is het echt afhankelijk van het weer. Wanneer je het gras voor de eerste keer gemaaid hebt kunt u de graskanten afsteken. Zorg voor het juiste onderhoud en het gras komt er sterker uit dan ooit!


Bemesting en kalk, erg belangrijk in.

Zaken zoals bemesten, kalk en maaien zijn van belang. Dit kunt u het beste in de maanden november, december of januari doen. Veeg gevallen bladeren zoveel mogelijk van het gazon. Eind oktober, begin november kun je het gras nog eens maaien. Zo is het in de winter beter beschermd tegen vorst.


Voor de rest hoef je niets meer . Boer De Vries maait zijn weiland in december In Nij Beets is wat bijzonders gebeurd op het land van maatschap De Vries. Dinsdag is er vijftien hectare land gemaaid en woensdag is het gras eraf geha. Door goed gazon onderhoud krijg je mooi groen gras ! November December Januari: Allerlei. Als de paden in de tuin bij vorst glad zijn, dan strooi je best geen zout maar daarom strooizand (gewoon scherp zand of metselzand), dat is niet schadelijk voor de planten;. Zet de messen iets hoger zodat het gras niet te kort is.


Te kort gras is negatief voor de ontwikkeling van de wortels. Die wortels zijn natuurlijk medebepalend voor de sterkte van je gras tijdens de winter. Na het maaien is het verstandig het gras. Rond de graden groeit gras , dus dat is het nog steeds hier.


Om mij heen in de tuinen word ook nog steeds gemaaid. Mijn gras staat ook terug hoog dus ik ga morgen hoop ik voor de laatste keer maaien. Maar ik denk dat ik in jou geval ook even de hovenier . Een grasmaaier in het dorp Kasen kan zich er ook over verbazen, maar ja, het is groen, dus dóórrijden, vroemmm!


Ecostyle Graszaad extra.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts