donderdag 7 augustus 2014

Aanbouw vergunningsvrij 4 meter

Het is straks eenvoudiger om zonder vergunning aan- of uit te bouwen of kleine bouwwerken in de achtertuin neer te zetten. Alle voordelen en regels op een rijtje. Tegenwoordig maar een uitbouw groter vergunningsvrij worden gebouwd dan vroeger.


Waar eerst maximaal meter vergunningsvrij was is dit nu meter diepte geworden. Het is dus eenvoudiger om zonder vergunning aan- of uit te bouwen (ook kleine bouwwerken) neer te zetten.

De enige voorwaarden zijn wel dat het . Er zijn meerdere voorwaarden om de hoogte te bepalen van de eerste meter van de aanbouw , gemeten vanaf de oorspronkelijke achtergevel (of zijgevel):. Maximaal meter boven de bovenkant van de eerste verdiepingsvloer. Niet hoger dan het hoofdgebouw.


Bijbehorende bouwwerken verder dan meter van het oorspronkelijk hoofdgebouw mogen altijd. Indien u hoger gaat bouwen dan meter , gelden specifieke eisen voor de dakvorm en. Aan- en uitbouwen mogen straks meter diep en meter hoog worden (nu is dat nog meter resp. meter ). Op de niet aangebouwde bijgebouwen, zoals vrijstaande garages en bergingen, kan er straks onder voorwaarden zonder vergunning een kapverdieping worden gebouwd.

Ik ben bezig met de plannen voor een aanbouw aan een woning. Vergunning en meldingsplicht bij slopen. In sommige gevallen heeft u voor slopen ook een vergunning nodig. Bijvoorbeeld op grond van het . Fabel of feit: aanbouw zonder vergunning plaatsen (tot meter ). Het is een fabel dat je een aanbouw tot meter zonder vergunning kunt plaatsen.


Dit verschilt namelijk per gemeente. Doe dan de vergunningscheck. Ik heb een vraag ik heb een perceel van 2m welke reeds is bebouwd met 82. Wordt de aanbouw bij het bestaande hoofdgebouw maximaal meter hoog?


Bouwplannen vallen mogelijk onder vergunningvrij bouwen. Is er sprake van een aanbouw bij een bestaand . Geen omgevingsvergunning voor het bouwen nodig, als uw bijbehorende bouwwerk aan de volgende voorwaarden voldoet, mag u het zonder omgevingsvergunning bouwen ( vergunning vrij ):. Binnen de meter zone is de hoogte: a. Het aanbouwen van een serre kan zonder vergunning , maar in sommige gevallen is een bouwvergunning wel nodig. Alleen als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, kun je de serre zonder vergunning plaatsen.


Zoals niet meer dan meter diep en een plat dak.

Hieronder vertellen we je meer over deze voorwaarden. Bij een woning betekent dat er binnen meter bijvoorbeeld een keuken, bijkeuken, serre of uitbouw van de woonkamer mag worden gebouwd. Buiten een afstand van meter van het hoofdgebouw, mag de aanbouw alleen gebruikt worden voor bijvoorbeeld een berging, garage of plantenkas . Er moet dan wel nog aan andere voorwaarden worden voldaan. Dat kan vanaf november tot maximaal meter diep en meter hoog.


De verbouwing dient dan wel aan een aantal extra eisen voldoen. Zo mag een aanbouw van meter alleen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts