donderdag 14 augustus 2014

Betonmortel maken

Voor het uitvoeren van eenvoudige bouwprojecten kan men ervoor kiezen zelf beton te maken. Deze site legt u stap voor stap uit hoe u beton samen stelt. Ook bevat deze een handige rekenhulp. Ik wil een rand vullen met beton.


In de bouwmakt kan je kant en klaar kopen ( alleen water toevoegen) maar ik weet dat je het ook zelf kan maken met loss.

Deze hebben de eigenschap om samen met water te verharden. Hierdoor ontstaat beton. Ik loop in dit artikel ook stap voor stap met u door hoe u zelf . Om er mortel van te maken (het daadwerkelijke product waarmee je het beton gaat maken ), wordt hier water aan toegevoegd.


Het product waarmee je werkt heet dus eigenlijk ( beton)mortel , en pas als het is uitgehard heet het beton. Voor het maken van betonspecie kan de 1-2-regel worden toegepast: deel cement, delen zand en delen grind. Dit vermeng je met deel water.


Voor m³ (liter) beton heb je nodig: 3kg cement,.

Ik was het verschil eens aan het uitrekenen tussen beton laten komen en zelf te maken. Nu kom ik uit dat het zelf maken meer dan het dubbele kost dan het te laten komen? Logischerwijs klopt dit niet.


Daarmee wat doe ik fout? Kleine hoeveelheden beton kunnen zelf gemaakt worden. Dit kan door middel van een betonmolen of gewoon met de hand. Voor beide technieken moet in eerste instantie aandacht besteed worden aan de gewenste betonsamenstelling. Niet enkel de kwaliteit en de soort van de materialen zijn belangrijk maar ook in . Zelf een betonplaat gieten?


Bereken je benodigdheden met deze calculator! Geef de gewenste afmetingen in van de betonplaat die je wenst te gieten. Als resultaat verschijnen vervolgens de verhoudingen en hoeveelheden van zan cement, grind en water. Voor relatief kleinere projecten kun jij ook zelf beton maken en gebruiken.


Voor het zelf draaien van beton. De mengverhouding is circa scheppen zandgrind mix en schep cement. Beton maken , dat doe je zo!

Het voordeel van dit artikel is dat je gemakkelijk beton kunt maken. Het scheppen van grind is lastig daarom is een zand grind mix met fijn . Muurtje metselen of een tuinhuis plaatsen? De eerste stap is een fundering. Deze klus toont hoe je zelf een bekisting maakt en in wapening voorziet. Speciale cementen: speciale cementen worden gebruikt om beton te maken dat aan extreme omstandigheden blootgesteld wordt.


De bekendste types zijn sulfatenresistent cement (voor in chemisch agressieve milieus) en cement met een laag alkaligehalte. Die laatste lopen minder risico op een reactie tussen de alkaliën . Is het mogelijk om van gewoon straatzand beton te maken ? Ik heb nog wat straatzand. Naar de betonplaat calculator. De bloempot van beton in deze uitleg heeft de maat van een emmer met 20ltr inhoud.


Als je groter of kleiner zou willen dan kun je natuurlijk de emmer maat aanpassen. Uitleg van de activiteit vervaardigen van betonmortel. De juiste verhouding zan cement en grind is cruciaal voor het goed mengen van de verschillende componenten. Bij het maken van betonmortel , metselmortel en voegmortel heb je met deze verhouding te maken.


DEGELIJK BETON MAKEN MET DE HAND.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts