vrijdag 30 juni 2017

Sering soorten

Sering bloeit met geurende pluimen in mei. Er zijn verschillende soorten sering. Lees hier meer over het planten en verzorgen van sering.


Een zeer uitgebreid en 7-jarig sortimentsonderzoek in Nederland selecteerde volgende cultivars als de beste soorten per kleur. Wit, purper en roze zijn het meest als kleur in zwang. Voor versieringen en verwerkt in een grafboeket wordt de sering veel gebruikt.

Voor verschillende doeleinden wordt de sering vrijwel het hele . Als je tijdens de bloeiperiode eind mei een tuin voorbij wandelt hoef je ze zelfs niet te zien staan want jouw neus zal de aanwezigheid van de heerlijk geurende seringenstruik gelukkig wel verraden. Seringen behoren tot de olijffamilie (Oleaceae) en er zijn slechts een twintigtal soorten maar des te meer . De sering (Syringa vulgaris) is een plant uit de olijffamilie (Oleaceae). Het is een kleine boom of struik die vooral bekend is vanwege de aantrekkelijke, zoet geurende bloemen. Meestal tref je ze aan in paars of lila bloemtinten, maar ze zijn er ook in het wit, bleekgeel, roze, blauw en zowel enkel- als dubbelbloemig.


In dit seringen dossier bespreek ik de meest voorkomende seringen en dit in alfabetische volgorde. Beschrijving en afbeeldingen van Syringa vulgaris - Sering. Ceanothus thyrsiflorus var.

Deze onderscheiden zich weer in enkelbloemige en dubbelbloemige soorten. Hij nam deze zelfs mee, toen hij naar Frankrijk moest gaan verhuizen. Andere soorten ontdekte men in China en Korea.


De wetenschappelijke naam Syringa danken we aan de Griekse legende van de nimf Syrinx die voor de . De meeste soorten komen voor in Azië. Een sering kan men kopen als struik of op stam. Een paar bekende soorten zijn. Seringen zijn bladverliezende struiken, die door de heerlijk geurende, violette, roze of witte bloemen bij de meeste tuinliefhebbers populair zijn.


Een van de botanische soorten , de gewone sering (Syringa vulgaris), heeft aan betekenis verloren sinds de daaruit ontwikkelde rassen de markt hebben veroverd. Gezien hun herkomst zijn deze seringen goed bestand tegen hitte, droogte en win ze houden van een goed doorlaatbare gron zijn niet PH gevoelig maar worden niet graag verplaatst. Vermeerderen kan door zaad of door stekken te nemen van zacht of hard hout ( van voorjaar tot herfst).


Wij hebben een ruim sortiment Seringen in diverse maten en soorten. Bovendien categoriseren we de groeihoogten. Meer informatie over Seringen in soorten vindt u bij Bakker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts