vrijdag 30 juni 2017

Iris reticulata planten

De plant vraagt een goed gedraineerde bodem, die in de zomer wat mag uitdrogen, in de zon tot halfschaduw. Op het ogenblik van de bloei. In dit artikel over de dwerg iris of reticulata info over de grondsoort, bodem, standplaats, bemesting en onderhoud van de dwergiris of reticulata. Ik heb zelf de ervaring dat meerjarige bollen zoals sneeuwklokjes en irisjes het beter doen als je ze wat dieper plant en afdekt met turfmolm of houtsnippers om . De plant bloeit van half februari tot eind maart met blauwe, geurende bloemen.


Deze soort is afkomstig uit de Kaukasus en Palestina en groeit daar hoog in de bergen.

De bloem bestaat uit zes bloembladen, die vanonder . Deze plant is niet beschikbaar in het assortiment op de webshop. Deze mooie mini iris heeft de onbeschrijfelijk intense blauwpaarse kleur waar de iris om bekend staat. In potten op het terras is zij ook. Geniet van deze vroege voorjaarsbloemen van heel dichtbij door kleine groepjes bij het huis te planten.


Leg de bollen in een plantgat dat drie keer zo diep is als de hoogte van de bol. Gevonden op de Halkis berg in Turkije. Als meer tuiniers deze plant leren kennen, zal hierin misschien verandering komen.


De exclusieve verpakking bevat gedetailleerde plant en kweek instructies.

Color for the Weekend in our Garden. Bodem soort, Schrale gron Goed gedraineer Zure, Neutraal, Alcalin. Kouderesistentie, Winterhard. Plant Positie, Volle zon. The platform includes a website, linked social media and newsletters.


Levertermijn, Vanaf eind . The editors of Premium Varieties provide. Iris Reticulata Blue Note. De stelen hebben tijdens de bloei een hoogte van ongeveer cm. Het is een onderhoudsarme plant. This sight brightens the . Gebruiksmogelijkheden Het bloeimoment verschilt per soort.


Februari is voor velen de maand van de krokussen, de helleborussen en de sneeuwklokjes. Met zijn blauwe, paarse, gele en witte kleuren, of zelfs een combinatie ervan, is het een plantje dat een . Ze zijn wel meer veeleisend. De irissen die onder de.


FlorAccess, het online platform voor professionele kopers. Een van mijn voorjaarsfavorieten: de kleine irisjes in helderblauw of dieppaars en met een stralend hart.

De lip heeft een geel merk en witte vlekjes. Voor goede bloei de bollen om de drie jaar opnemen en herplanten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts