donderdag 8 juni 2017

Witte honingklaver

De bladeren zijn drietallig, met gesteelde, getande blaadjes. De bloeiperiode loopt van juli tot oktober. De witte bloemen groeien in langgerekte trossen.


De kale peulen die ontstaan . Wetenschappelijk: Melilotus albus (Melilotus alba).

Frysk: Wite hunichklaver. English: White Melilot (Bokhara-Clover). Français: Mélilot blanc. Deutsch: Weißer Steinklee. Familie: Fabaceae ( Vlinderbloemenfamilie).


Geslacht: Melilotus (Honingklaver). Naamgeving ( Etymologie): Klaver komt .

Ze houdt van zon en groeit op open, droge tot vochtige, omgewerkt grond in bermen, langs spoorwegen, industrieterreinen en braakliggende terreinen. Ze wordt ook uitgezaaid. Ze is algemeen voorkomend in vooral de stedelijke . De buis van deze is 5-nervig, bijna klokvormig.


De bloemsteeltjes zijn half zoo lang als de kelk. Van de bloemkroon zijn de zwaarden ongeveer even lang ais de kiel, korter dan de 2- lobbige vlag. Voedselrijkheid: niet te arme grond.


Natuurlijke groeiplaatsen: Graslan Helling, Verstoorde grond. Ecologische Flora: 2:134. Aanwezig in Mengsels: B1 . Ze komt voor op ruderale terreinen met vochtige tot droge, matig voedselrijke bodems, zoals braakliggende gronden, industrie-, haven- en spoorwegterreinen, wegen . De vlag is duidelijk langer dan de zwaarden. Het vruchtbeginsel is kaal. Een verschil met Citroengele honingklaver.


Zoeken naar: Natuurontwikkeling. Witte Honingklaver (Melilotus alba Medik.): 2-jarige plant met rechtopstaande, vertakte stengels met vrije losse bloemtrossen, die meestal of meer witte, welriekende bloemen (ca. mm) bevatten.

De peultjes (ca. mm) zijn stomp, eivormig-elliptisch, stekelpuntig en kaal. Bloeitijd: juni- september. Omschrijving: De informatie over deze soort zal aangevuld worden.


Vochtigheid: droog tot vochtig. Zaden per gra5- nectarplant. Zoals vele nieuwkomers onder de stadsplanten, is ook de witte honingklaver van oorsprong een steppebewoner.


En dat is te zien, want de witte honingklaver groeit liefst op open, zanderige gron zonnig en droog. Bouwterreinen, droge bermen van wegen en spoorwegen, bedrijventerreinen en braakliggende grond zijn . Op ruderale terreinen en in bermen van verkeerswegen zie je in. Zij houdt van de volle zon en van een vrij droge, niet te voedselrijke, vaak stenige bodem.


De soort is te vinden in bermen, langs akkers en op verstoorde grond. Witte honingklaver wordt tot anderhalve .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts