maandag 19 juni 2017

Indigo plant kopen

In het Oude Egypte werd deze kleur al. In de 19de eeuw stopte de handel in indigo , doordat men de kleur op synthetische wijze kon verkrijgen. Dit was veel goedkoper en de kleur werd een stuk.


Het werd in de Romeinse tijd naar Europa geëxporteer maar . Het bijzondere indigoblauw van de Indigostruik of indigofera De indigo is een halfheester die eigenlijk uit een warm land komt, maar die het heel goed doet in een koel klimaat als dat in Nederland. De plant die in land van herkomst eigenlijk een struik is, wordt hier een soort vaste plant door de omstandigheden.

Indigofera heterantha of Indigostruik - Informatie: Een plant die weinig mensen kennen is de Indigofera heterantha. Geef hem een zonnige plek in de tuin en een plek waar hij de ruimte heeft. Het is de bekende blauwe verfstof die ook onze spijkerbroeken kleurt. Jarenlang was Wede de hoofdleverancier van het indigo. De hoogte na jaar is meter.


De bloeiperiode is juni - augustus. Nederlandse naaIndigostruik Dit artikel is slechts in zeer kleine aantallen leverbaar! Dat is de reden waarom hier . Deze plant is matig winterhard.

Leuk zomerbloeiend struikje, oorspronkelijk afkomstig uit China en Korea! De trossen met roze vlinderbloemen, samen met de wat grijsgroene, fijne blaadjes zijn prachtig! Groeit compact dus ook zeer geschikt voor de kleinere tuin.


De indigoplant is ook prachtig vooraan in de heesterborder of als solitaire plant. Valse indigos zijn lupineachtige planten met krachtige dikke wortels. Liever niet weer verplanten.


Daar zit een hele geschiedenis aan vast. Zowel aan de broek, de kleur en het woord Indigo. Bruin haar kun je krijgen door pure henna te mixen met indigo. Gemixt met oranjebruine kleurmoleculen van henna wordt het eindresultaat bruin. Bestel direct online of bezoek ons tuincentrum.


Written by Online Tuinieren. De Indigofera die in het Nederlands Indigostruik heet is een breed uitgroeiende bladverliezende heester die, indien ieder jaar teruggesnoei een hoogte bereikt van maximaal 1cm. Indigo -lupine (Baptista australis) kopen ? De sierwaarde van de Indigofera zijn het blad en de bloemen.


De kleine blauwgroene blaadjes staan aan . Die zaad nodig hebben, om de plant voortteteelen, laten in het tweede jaar eenige planten van zelfs dorren, . De verf van Tinctoria wordt vnl.

En van cochenille, een insect. Plantenextracten zijn te koop. De planten in deze Verfplantenborder werden vooral in West-Europa gebruikt voor het verven van wol en linnen, voordat in de 19e eeuw de chemische industrie pigmenten en verfstoffen. In de zestiende en zeventiende eeuw begon de opmars van de indigoplant (Indigofera tinctoria) vanuit Nederlands Oost-Indië.


Het natuurlijke pigment is afkomstig uit verschillende soorten planten , maar bijna al het indigo dat tegenwoordig wordt gebruikt is synthetisch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts